To je to što me zanima!

Hrebak o Vladi bez manjina: DP ne može ideološki mijenjati zemlju, manjine moramo štititi!

Liberalna demokracija nije samo vladavina većine već i zaštita manjine, poručuje predsjednik HSLS-a čija dva mandata su također važna za novu HDZ-ovu većinu. HDZ s DP-om nema dovoljno bez manjina i HSLS-a
Vidi originalni članak

HSLS je u koaliciji s HDZ-om osvojio dva mandata u Saboru, a predsjednik HSLS-a Dario Hrebak prilično jasno kaže da on ne vidi novu većinu bez manjinskih zastupnika. Kako smo jutros objavili, HDZ ne može sastaviti većinu s Domovinskim pokretom ako ih ne podrži dio manjina.

A DP ne želi SDSS.

Milorad Pupovac pak kaže da će svih osam manjinskih zastupnika djelovati zajedno. Sada je na njihovoj strani i HSLS i Hrebak.

NOVI PROBLEMI U PREGOVORIMA Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim

-  Domovinski pokret nije dobio bezgranično povjerenje građana na izborima. Dobio je dovoljno da sudjeluje u većini, ali nedovoljno da ideološki mijenja društvo.  Ima Hrvatska u ovom trenutku puno problema koje treba rješavati, a manjine uopće nisu problem jer liberalna demokracija počiva na manjinama kao blagu svakog društva.  Liberalna demokracija nije samo vladavina većine već i zaštita manjine - kaže nam Hrebak, pa dodaje da je "kampanja  vrijeme za emocije, sad je vrijeme za zdravi razum."

Hrebak kaže da će s konačnim stavom pričekati, ali Plenković bi po njemu trebao biti mandatar i imati zadnju riječ. 

ARMIN HODŽIĆ Zastupnik bošnjačke manjine: 'Pod velikim smo pritiskom'

- Pobjednik izbora se zna, to su HDZ i koalicijski partneri. Građani su odlučili tko je mandatar i volja birača se treba poštovati. Kad čujemo cjeloviti prijedlog o sastavljanju većine i načinu njenog funkcioniranja, HSLS će dati svoj stav  - kaže Hrebak. 

Idi na 24sata

Komentari 80

  • MT kran 22.04.2024.

    jel ssds trebamo štiti koji uzimaju 500 000€ godišnje koji huškaju sve protiv Hrvatske i sve što je Hrvatsko preko tzv jugonovina ...pupijevih Novosti...jel se tako štiti manjine, knjiga krajina koju mi poreznici plaćamo se financira sa Hrvatskim € ,a radila se u kragujevcu ....pomažete u izgradnjama 40 srpskih centara po Hrv, a di su jadni ljudi u Banovini ... hdz -sdp dva krila iste ptice ....mislite da smo slijepi...

  • Panac 22.04.2024.

    Hrebak ! Ti si obični š...uvlakač !!! Uništio si HSLS !

  • patak Bubi 22.04.2024.

    Dijaspora vam kroji sudbinu a manjine se uvijem priklanjaju većini, bila ona HDZ ili SDP. Dijaspora UVIJEK glasa za zna se vrlo dobro koga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare