To je to što me zanima!

HRejting: Za 73 posto ispitanika zabrana pobačaja neprihvatljiva

Anketa je provedena od 16. do 19. svibnja na uzorku od tisuću 400 ispitanika. Najveća pogreška uzorka je +/- 2,62 posto, a pouzdanost istraživanja 95 posto
Vidi originalni članak

Od naših političara zaduženih za donošenje svih zakona, pa tako i onoga o pobačaju, stalno slušamo kako je pobačaj svjetonazorsko i ideološko pitanje te da izrazito polarizira hrvatsko društvo. HRejting pokazuje da uopće nije tako, javlja HRT.

ANTE ĆORUŠIĆ Ravnatelj KBC-a Zagreb: 'Radio sam pobačaje jer sam morao...'

Da pobačaj u Hrvatskoj treba biti potpuno zabranjen, misli samo 15% (15,2%) ispitanika. Za njih čak 73% zabrana je neprihvatljiva. Oko 11% (11,2%) ispitanih je neutralno, dakle, niti se slažu niti se ne slažu, a onih koji su mišljenje željeli zadržati za sebe manje je od jedan posto (0,6%). Više od 86% (86,1%) ispitanika smatra da trudnoću treba prekinuti kada je život žene ugrožen, a manje je od 5% (4,6%) onih koji bi je nastavili pod svaku cijenu. Oko 8 i pol posto (8,6%) je neodlučnih, a manje od 1% (0,6%) ne želi reći svoje stajalište. Utvrdi li se tijekom trudnoće da plod ima teške deformacije, za 12% (11,9%) ispitanika porođaj je i dalje jedina prihvatljiva opcija. S njima se ne slaže 70% (69,6%) ispitanih. Formirano stajalište o pobačaju u slučaju teške deformacije ploda nema 18% (17,9%) ispitanika.

SAMOVOLJA I NAMETANJE U uređenim državama zakoni se poštuju. Što god mislili o njima
Zanimljivo je i mišljenje desnice. Natpolovična većina birača i Mosta (69,4%) i Domovinskog pokreta (51,8%) i Hrvatskih suverenista (51,3%) protivi se potpunoj zabrani pobačaja. Ni HDZ-ovi (55,4%) birači nisu za to da im stranka vezano uz to pitanje ode više desno od centra.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • floydri 23.05.2022.

    Naravno da je zabrana neprihvatljiva. Još uvijek je prevelika brojka od čak 15% onih koji su za potpunu zabranu pobačaja.

  • kadćekraj 22.05.2022.

    Sama pomisao da oni koji se ne žene i udaju i nemaju vlastitu djecu, da ona koja dila kontracepcijske tablete, da svi koji slijede prethodno nabrojene licemjerno si daju oravo da odlučuju i osuđuju mada znaju za onu ne sudi jer bit će ti suđeno mi stvara užasni otpor i gađenje.Ženama koje su rodile bolesno dijete, a znale su uopće se niti divim niti smatram da su učinile dobro djelo.Iza tog čina krije se velika sebičnost, neodgovornost i kukavičluk jer mnoge se opravdavaju vjerom za svoj čin, a pri tom uopće nitko to dijete ne pita želi li biti rođeno, želi li patiti, želi li život ispunjen bolom i porugama.Želi li život u ovakvoj zatucanoj sredini, u ovakvom društvu u kojem se ništa ne čini za dostojanstven život i u kojem bi institucije trebale olakšati roditeljima i braći život sa takvim članovima, ali ne čine.Ovo što sad postoji dok se ne donese pravedan Obiteljski zakon kojim će se olakšati briga i skrb za bolesnu djecu i starce samo je lažni privid da se u Hrvatskoj brinu za bolesne, ali stvarnost je nažalost potpuno drugačija.

  • 22.05.2022.

    Pobačaj i prekid trudnoće, nije isto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare