News

Komentari 20

Ravnatelj KBC-a Zagreb: 'Radio sam pobačaje jer sam morao...'

Ravnatelj KBC-a Zagreb: 'Radio sam pobačaje jer sam morao...'

Ravnatelj KBC-a Zagreb kaže kako ipak nije za apsolutnu zabranu pobačaja. Dodao je i da apsolutna zabrana pobačaja nikad nije dobro donijela ženama

Ja zaista jesam protiv pobačaja jer smatram da je to pravo na život. Ali nisam za apsolutnu zabranu pobačaja, kazao je Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb u emisiji Nedjeljom u 2.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dodao je i da apsolutna zabrana pobačaja nikad nije dobro donijela ženama i njihovom zdravlju niti sustavu. Isto tako, priznao je nije htio biti ginekolog već abdomenalni kirurg te da je napravio i stotine pobačaja jer mu je to bila radna obveza. Dotakao se i slučaja Mirele Čavajde pa kazao kako osjeća empatiju prema njoj, no da se KBC Zagreb nema zašto ispričati.

- Gospođa Čavajda je bila samo kod nas jedanput, i to 19 dana nakon prve magnetske rezonance koja je učinjena negdje drugdje - rekao je. Između ostalog, poručio je i da Zakon o prekidu trudnoće treba mijenjati, osuvremeniti ga i uljuditi.

-Treba ga uljuditi u smislu toga da se sa ženama razgovara, da im se da prave informacije i da se po potrebi uvede savjetovanje - kazao je Ćorušić pa dodao kako smatra da referendum o pravu na pobačaj ne bi uspio.

Najčitaniji članci