To je to što me zanima!

Hrvat Dinko iz Petrčana plovi s ekodiverzantima Greenpeacea

GREENPEACE: Hrvatski pomorac Dinko Lisica upravlja brodom za saboterske akcije protiv naftaša na sjevernim morima. Prvi je časnik na brodu Esperanza
Vidi originalni članak

Dinko Lisica prvi je časnik na brodu Esperanza. Profesionalnog pomorca iz Petrčana kraj Zadra Greenpeace je angažirao da ih vozi u ekološke saboterske akcije.

- Brod nam je između Greenlanda i Kanade. Pokušavamo zaustaviti bušenje nafte. Kako se led otapa zbog globalnog zatopljenja, naftne kompanije prodiru sve dublje u Arktik. Greenpeace želi zaštititi područje od zagađenja. Napali su platformu ‘Leiv Eiriksson’ - kaže. Ovog tjedna izveli su još jedan desant.

- U nedjelju ujutro imali smo invaziju na platformu s pet velikih gumenjaka. Uspjeli smo sve aktiviste iskrcati, njih 18, i vratiti sve gumenjake na brod. Ako gumenjake ne vratimo jako brzo, vojska ih zarobi - kaže Dinko.

Greenpeace smatra da se ne bi trebala izvlačiti i posljednja kap nafte nego se okrenuti obnovljivim izvorima energije i smanjiti ovisnost ljudskog roda o nafti dok ne postane kasno. Svaki dan nerada platforme ‘Leiv Eiriksson’ tvrtku stoji oko 20 milijuna kuna pa od ekoterorista iz Greenpeacea na sudu u Nizozemskoj traže odštetu od dva milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • nazira 07.06.2011.

    bravo Dinko!:)

  • marin.0202 07.06.2011.

    Taj nesmije uHrvatsku jer ce ga inace nasa vlada pod hitno izruciti Amerima za sabotazu.

  • DRITO_KONJ 07.06.2011.

    Greenpeace je davno izgubio prvobitni cilj svojeg postojanja. Danas su samo skupina koja se financira putem psihopata koji misle da bi najbolje bilo da pasemo travu i zivimo od suncevih zraka..

Komentiraj...
Vidi sve komentare