To je to što me zanima!

Hrvat otkrio lijek za bolest od koje djeca naglo stare i umru

Dimitri Krainc, profesor na Harvardu i suradnik MedILS-a, u liječenju zastrašujuće bolesti primijenio je rapamicin, tvar koju proizvode bakterije iz tla Uskrsnih otoka
Vidi originalni članak

Progerija pogađa jednu od osam milijuna beba. Ta djeca stare šest do osam puta brže od drugih i do sada je bila neizliječiva. Dr. Dimitri Krainc, profesor na Harvardu i suradnik splitskog MedILS-a, u liječenju te zastrašujuće bolesti djece primijenio je rapamicin, tvar koju proizvode bakterije iz tla Uskrsnih otoka, piše Jutarnji list. Dr. Krainc naglasio je kako bi klinički pokusi u liječenju progerije mogli početi već idućih mjeseci. Novi lijek daje nadu roditeljima 250 djece koja imaju progeriju. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • runjklja 05.07.2011.

    To je vijest a ne kako Simonica ima novog dečka ili kako je Modrić prodan za toliko $ ili kako su nogometaši najljepši inajprivlačniji muškarci . Da nemaju takav konto na večinu njih ne bi prislonili bicikl. Totalni poremečaj vrijednosti.

  • Mayhem29 05.07.2011.

    Krajnje je neozbiljno ici ovako nesto izjavljivati a da taj "lijek" nije isproban niti na štakorima,a kamoli na ljudima.Da bude još gore dotični nije čak niti izumio lijek nego je otkrio nesto sto bi moglo pomoci u stvaranju lijeka,ali ne............odmah se ide sa BOMBASTICNIM izjavama o tome kako je lijek otkriven......Po tome bi vec odavno i AIDS bio izljeciv jer non stop dolazi do nekih novih saznanja o tom virusu,ali to neznaci da su napravili lijek..........

  • jabbar 05.07.2011.

    Svim epohalnim hrvatskim otkrićima u medicini krajnji je domet naslovnica u 24 sata.Nadam se da barem ovaj put nisam u pravu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare