To je to što me zanima!

Hrvat s Arkanovim kumom švercao drogu po Balkanu

Glavni financijer Radovana Karadžića, Ljuban Ećim (43) uhićen je s još četiri osobe zbog šverca droge. Među uhićenima je i Hrvat
Vidi originalni članak

Osim Ećima uhićeni su i Aleksandar Stevanović (40), Predrag Njegovan (41), Igor Ranković (31) iz Beograda te Velimir Bila (36) iz Hrvatske. Njih se tereti da su s kriminalnim skupinama iz Srbije, Hrvatske, BiH, Švicarske i Češke švercali drogu.
Tijekom pretresa njihovih stanova policija je pronašla 48 kilograma heroina, četiri kilograma kokaina, krovotvorene isprave, 210.000 eura, pištolj, lovačku pušku te 1400 grama eksploziva. Nezavisne novine neslužbeno doznaju da je na jednom pištolju bilo ugravirano - za zapovjednika Arkana.
Vrijednost pronađene droge iznosi oko milijun eura. Ećim je bio blizak suradnik Legoje, koji je u Srbiji osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva premijera Đinđića i bio je Arkanov kum.
EU ga je 2003. godine stavila na crnu listu suradnika Radovana Karadžića. Predrag Njegovan, koji je s Ećimom uhićen u Beogradu, rođen je u Novoj Gradišci i nalazi se na listi osoba koje se dovode u vezu s Karadžićem i Ratkom Mladićem.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare