To je to što me zanima!

Hrvat u centru Gaziantepa: Ma užas, pa ovakvih potresa više nema ni u Japanu, šokiran sam!

Sve je počelo prije 4.30, a potres je trajao je oko minutu i pol. Odmah sam sa suprugom istrčao van, provjerio jesu mi prijatelji u redu. Tri sata kasnije, još sjedim u automobilu, priča Mario Galinović
Vidi originalni članak

Užas, teška katastrofa. Ne mogu vam ni opisati koliko smo šokirani ovim potresom, a evo sada i tri sata kasnije sa suprugom sjedim u autu, čekam da sve skupa prestane. Poslije tog velikog potresa bio je još jedan malo manji koji se isto osjetio, situacija je užasna, priča nam Mario Galinović (46).

POGLEDAJTE VIDEO: Trenutak razornog potresa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bivši golman "vatrenih" već dulje vrijeme živi i radi baš u Turskoj gdje je do kraja siječnja bio trener vratara u turskom prvoligašu Gaziantepu. A epicentar nesretnog potresa koji je odnio brojne živote bio je nedaleko od tog grada, udaljenog 140 kilometara od granice sa Sirijom.

BROJ MRTVIH RASTE VIDEO Spasioci u Turskoj izvlače ljude ispod ruševina, u pomoć stižu timovi iz cijeloga svijeta

- Sve je počelo nešto prije 4.30 sati ujutro, prvi sam se probudio, bio u potpunom šoku. Odmah se probudila i supruga, taj je potres trajao oko minutu i pol, možete zamisliti kako se sve treslo. Naravno, brzo smo istrčali van, čekali iza tog našeg nebodera da se sve smiri. Mi živimo u kompleksu od sedam nebodera, srećom oni su dosta stabilno napravljeni, tako da je kod nas sve ostalo čitavo - priča nam Mario Galinović, pa nastavlja:

- Iskreno, još nisam niti dobro vidio slike koliko je toga srušeno i uništeno svugdje okolo, iako je epicentar bio na drugom kraju gradu. Ma samo sam sa suprugom izletio van iz stana, a sad već satima sjedimo u automobilu na jednoj čistini. Vidim da se u nekim stanovima u našem neboderu već pale svjetla, neki ljudi se polako vraćaju u svoje stanove, mi smo još vani, još ćemo malo pričekati.

Mario Galinović je nastavio...

- Ma ovo je užasan osjećaj, pa ovakvih potresa od 7,8 Richtera nema niti u Japanu. Prvo sam se čuo sa svojim prijateljima ovdje, svi su dobro, to je ipak najvažnije. Znate, malo vas pogode ovakve situacije, osjećate se potpuno nemoćno. Teško mi je i uspoređivati ovaj potres s onima u Hrvatskoj, samo znam da je ovaj bio dosta jači, užas.

SNIMILE KAMERE VIDEO Pogledajte trenutak razornog potresa u Turskoj

Zanimljivo, Galinović je krajem siječnja raskinuo suradnju s Gaziantepom, ali planirao tamo ostati još cijelu veljaču...

- Da, raskinuli smo ugovor u klubu, ali sam želio ostati ovdje još mjesec dana, riješiti cijelu papirologiju, platiti stan... A sada samo gledam kako se što prije vratiti doma, stvarno nije ugodno ostati ovdje poslije ovakve tragedije - završio je Galinović.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • donatien 06.02.2023.

    U Japanu je u prosjeku svakih 7 godina jači potres od ovoga u Turskoj

  • kiko3655 06.02.2023.

    inace on je neki strucnjak 🙈🙈

  • Maderfaker 06.02.2023.

    Je, da.. Japan je sigurno iskorijenio potrese.. A izjava na nivou!

Komentiraj...
Vidi sve komentare