To je to što me zanima!

Hrvat u Irskoj zlostavljao bivšu cimericu: 'Uhodio me i tukao...'

Djevojka je zbog zlostavljača dva puta mijenjala adresu. Svaki put bi je našao i uhodio, a jednom ju je napao i nožem. Bila sam uvjerena da ću umrijeti, priča Tanja...
Vidi originalni članak

Josef Stanić (26), Hrvat s adresom u Irskoj, dobio je četiri godine zatvora jer je danima krajem prošle i početkom ove godine uhodio bivšu cimericu Tanju, više puta je napao i prijetio joj smrću, piše Irish Examiner.

Osuđeni muškarac prijetio je bivšoj cimerici da će je ubiti 'čak i ako mu za to bude trebalo 10 godina'.

Djevojka se uplašila za svoj život pa je u dva navrata mijenjala adresu u irskom gradu Corku, rekao je detektiv Niall O’Connell u ponedjeljak na sudu. Stanić je priznao krivnju za napad i nanošenje teških fizičkih ozljeda.

Stanić je priznao i napad nožem na Tanju 7. prosinca 2018. Žrtva se uzrujala i zbog činjenice da je nasilnik tvrdio da su bili u vezi dok to zapravo nikad nije bio slučaj. Živjeli su zajedno s još nekoliko cimera i radili u Corku oko dvije godine kad je došlo do prvog napada.

- Napao ju je i uhvatio za vrat. Gurnuo ju je na radnu plohu u kuhinji i ponovno primio za vrat. Za vrijeme napada je skinuo majicu i zgrabio nož - svjedočio je detektiv O’Connell.

Stanića su priveli, rekao je da je uzeo heroin i ponavljao da se želi ubiti. U lošem psihičkom stanju odveli su ga u bolnicu.

- Bila sam uvjerena da ću umrijeti. Nakon tri tjedna prošle su masnice, ali strah je ostao. Kad sam čula da su ga pustili uz jamčevinu, ponovno sam preselila - ispričala je žrtva.

Potom ju je ponovno napao na drugoj adresi. Prvo ju je udario u glavu, a onda ju je nastavio udarati kad je pala na cestu. Spasili su je slučajni prolaznici. Tanja se boji da će morati napustiti posao i dom koji je stvorila u Corku nakon što Stanića puste iz zatvora, rekla je na sudu.

- Čini se da je pogrešno shvatio situaciju. Možda je htio nešto više od prijateljstva. Upao je u loše društvo i postao ovisan o heroinu što mu je uvelike promijenilo osobnost. Nikad se nije ovako ponašao u životu. Ni sam to ne zna objasniti - rekla je njegova odvjetnica.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Don Promillo 30.05.2019.

    Primjećujem da suđenje u Irskoj ne traje deset godina kao kod nas.

  • Zeratemesis 30.05.2019.

    Kakva muskarcina zenu tuc. Nadam se da ce ga umlatit tamo u zatvoru ko vola u kupusu :D

  • ajetodoo 30.05.2019.

    Kod nas bi dobio 4 godine da ju je silovao i ubio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare