To je to što me zanima!

Hrvat zbog lažnog nalaza o gripi može zatražiti novac

Pacijent kojem su zbog greške londonskog laboratorija rekli da boluje od svinjske gripe može tražiti naknadu za prouzorčene duševne boli...
Vidi originalni članak

Ministar zdravstva Darko Milinović rekao je u ponedjeljak da je prvi Hrvat obolio od svinjske gripe. Malo kasnije objavio je kako su iz laboratorija Agencije za zaštitu zdravlja u Londonu, koji surađuje s WHO-om, krivo interpretirali nalaz i da u nas nema virusa. Sedam dana, koliko je trajala analiza, pacijent nije znao od čega je u stvari bolovao.
- Analiza virusa je vrlo kompleksna. Čak se može dogoditi da je pacijent na jedan dio testa pozitivan, a na drugi negativan - objasnila je Eleanor Bunch iz Agencije za zaštitu zdravlja.
Budući da je Ministarstvo zdravstva objavilo da ima svinjsku gripu, pacijent može tužiti državu.
- Ukoliko zbog krive informacije, odnosno lažne potvrde o svinjskoj gripi pacijent ima duševne boli koje se očituju kroz npr. nesanicu ili znojenje, mora otići kod psihijatra da mu to utvrdi. Odštetu traži od onoga koji ga je uplašio - kaže zagrebački odvjetnik Silvije Degen.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 25sat 16.06.2009.

    a onda bi država morala tužiti ove u Londonu, u svakom slučaju ništa od svega

  • user_33498 16.06.2009.

    sve vas bum tužil.

  • smoker35 16.06.2009.

    treba mu platiti za duševne boli i pretrpljeni strah-na način oduzimanja po 30% plaće čobanu Milinoviću do kompletne naplate potraživanja

Komentiraj...
Vidi sve komentare