To je to što me zanima!

Hrvate ne puštaju iz zatvora u Zambiji iako su zadovoljili sve uvjete. Njihov odvjetnik bijesan

Odjel za useljeništvo nije ih spreman pustiti iz zasad nepoznatih razloga, kako doznajemo od zambijske novinarke koja prati slučaj.
Vidi originalni članak

Danas je tjedan dana otkako je sud u Zambiji donio odluku da se osmero hrvatskih državljana pusti iz zatvora kako bi se branili sa slobode. Međutim, unatoč tome što je sud donio odluku o njihovom puštanju, Odjel za useljeništvo nije ih spreman pustiti iz zasad nepoznatih razloga, kako doznajemo od zambijske novinarke koja prati slučaj.

Njihov odvjetnik, Kelvin Silwimba izrazio je zabrinutost zbog tempa kojim se odjel kreće, dodajući da je jamčevina određena za svakog pojedinca koji se suočava s kaznenim djelima, te da se uz jamčevinu mogu pustiti bez obzira na njihovu nacionalnost. 

HRVATE PUŠTAJU DANAS? Ekskluzivno: Na Visokom sudu u Zambiji razmatrat će i zakone RH u slučaju uhićenih Hrvata

Odvjetnik Silwimba: Ne razumijemo što se događa

- Ne razumijemo što se događa, završili smo proces  i naši su klijenti ispunili sve uvjete jamčevine, ali kada smo otišli u ured za imigraciju, obaviješteni smo da njihov šef nije u uredu - rekao je Silwimba.

Ostaje nepoznato zašto još nisu pušteni te zašto ih se zavlači iako su ispunili sve uvjete, svaki od njih platio je jamčevinu od oko 1000 dolara, svaki je pronašao jamce koji su zambijski državljani, a koji trebaju za njih garantirati da neće pobjeći dok su na slobodi. Ispunili su sve uvjete, te iako se još prošlog tjedna kad su to ispunili, očekivalo da će biti pušteni, to se nije dogodilo.

Idi na 24sata

Komentari 182

  • APjeGovno 21.02.2023.

    Zanimljivo je kako katolička crkva u Hrvata mudro šuti o ovom slučaju. Nije valjda da podržavaju trgovinu djecom?

  • maj 21.02.2023.

    Zar AP nije mogao ništa srediti preko diplomacije,Za njega i sve upletene je sve čisto daš novac dobiješ dijete.Samo ga prošvercaju u Zambiju.

  • Dory Ri.. 21.02.2023.

    u Zambiji suci nisu clanovi HDZ..... steta... nema preko veze a mi posteno nismo naucili...

Komentiraj...
Vidi sve komentare