To je to što me zanima!

'Hrvati se još dvije, tri godine ne trebaju nadati ničem boljem'

Ovo što su oni korigirali u ovoj godini to je praktički u granicama statističke greške, komentirao je Šuker ekonomske prognoze. Optimističan nije ni Dragutin Lesar
Vidi originalni članak

Ekonomske prognoze za Hrvatsku koje je objavila Europska komisija, kojima je smanjen gospodarski pad, ali nam je povećan rast deficita i javnog duga, prokomentirali su i zastupnici. Ivan Šuker (HDZ) napominje da se ovime, nažalost, samo potvrđuju crne prognoze koje su posljedica onoga što se događa u našoj okolini prije svega u Eurozoni.

- Nažalost to sve ukazuje da se hrvatski građani ni iduće dvije ili tri godine ne trebaju puno nadati ničemu boljem. Ovo što su oni korigirali u ovoj godini to je praktički u granicama statističke greške. Pitanje je što će bit do kraja godine. Ključni je problem vrlo loša procjena za 2014. i 2015. Bilo kakvo povećanje standarda nije moguće bez gospodarskog rasta od barem dva posto - kazao je.

Iako Komisija predviđa smanjenje gospodarskog pada, laburist Dragutin Lesar nije previše optimističan:

- Ne dijelim njihov optimizam tako dugo dok ne vidimo industrijski razvoj u Hrvatskoj. Ove prognoze ne temelje se, nažalost, na obnovi industrije - kazao je Lesar.

>>> Loše nam se piše: Raste javni dug i deficit, ali sporije padamo


Idi na 24sata

Komentari 179

  • StjepanValjak 06.11.2013.

    Zna Šuker što je napravio,treba mu vjerovati,ali i on je optimist,Japanu je trebalo 12 godina da krene naprijed a to je i prosjek izlaska iz krize.

  • biljko 06.11.2013.

    Neka te bude sram. Toliko ste nas unazadili da se nećemo oporaviti dvadeset dvije godine. Još imaš kuraža da komentiraš ekonomsku situaciju.

  • cimerrr 06.11.2013.

    Ovo je malo realnija procjena,rekao bih da ce sljedecih 2,3 godine biti bitno losije nego danas,boljitak moze tek nakon 5 godina,a i to je upitno jer nas vode nesposobni ljudi koji se ne usuduju napraviti prave rezove.

Komentiraj...
Vidi sve komentare