To je to što me zanima!

'Hrvati su naša braća i taj dron nismo mi ispalili, no može li NATO zaštititi svoje nebo?'

Oleksij Reznikov je rekao da je Ukrajina među prvima priznala Hrvatsku i prva službeno počela slati oružje Hrvatima za vrijeme Domovinskog rata
Vidi originalni članak

Ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov u četvrtak ujutro je pred odborima Europskog parlamenta rekao da Ukrajina nije ispalila bespilotnu letjelicu koja se srušila u Zagrebu u četvrtak navečer.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Također je naglasio da je u svakodnevnom kontaktu s hrvatskim ministrom Mariom Banožićem dok traje istraga o padu drona. No postavio je bitno pitanje NATO-u: 'Možete li vi zaštititi svoje nebo'?

- To je dron sovjetske proizvodnje koji imamo u svojoj vojsci. Preletio je nekoliko država članica NATO-a prije nego što se srušio u Hrvatskoj. To otvara i pitanje sigurnosti NATO-a: nad vama je preletio dron, niste li ga vidjeli, niste ga uništili? - postavio je retoričko pitanje članovima EP-ovih odbora za vanjske poslove putem video veze, pa ponovio da dron nisu lansirali prema Hrvatskoj.

IMA LI PILOTA U AVIONU? Hajde da se drongiramo: Naš državni vrh je kao raštimani orkestar, bombe ima pa nema...

Također je rekao da je Hrvatska prijatelj Ukrajine i da ne bi tako nešto nikad učinili. Prisjetio je prisutne da su tijekom Domovinskog rata Ukrajina među prvima priznala Hrvatsku i prva službeno počela slati oružje kako kaže 'našoj hrvatskoj braći'. I dalje smo prijatelji i braća s hrvatskim narodom.

SVI SU ČULI ZA DRON 'Horvatia? Aha, raketa!': Za pad letjelice znaju i usred Ukrajine, ali tvrde da su to Rusi napravili
Pitanje o dronu koji se prije tjedan dana srušio u Zagrebu na Jarunu, postavio mu je SDP-ov europarlamentarac Tonino Picula, a obraćanje je završio pozdravom 'slava Ukrajini'. 

 >>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje

Idi na 24sata

Komentari 28

  • kućadebelemame 18.03.2022.

    Ukrjaina je ispalila tj dron, zeli posto poto da svi udjemo u rat

  • IskrenDoBola 17.03.2022.

    Slava svim slavenskim narodima samo ☮️ ❤️ 🇷🇺🇺🇦🇧🇬🇭🇷🇸🇰🇨🇿🇸🇮🇵🇱🇲🇰 ❤️ ☮️

  • 17.03.2022.

    Oki istina ,kad ple li moon trkelja i radi gluposti ,bolje nam je da se držimo da strane .

Komentiraj...
Vidi sve komentare