To je to što me zanima!

Hrvati su pohrlili u šoping u Srbiju: 'Tamo je sve povoljnije'

Hrvati kažu kako nisu imali problema prilikom prelaska granice, dobili su upute kako se trebaju ponašati i to je to. Najčešće se kupuje duhan koji je u Hrvatskoj za trećinu skuplji...
Vidi originalni članak

S obzirom da je Srbija otvorila granicu, Hrvati mogu neometano i bez ograničenja i tamo i nazad, a Slavonci su počeli koristiti tu mogućnost i krenuli po osnovne namirnice u njihove jeftinije trgovine.

Hrvati mogu put Srbije po gotovo istim uvjetima kao i prije 12. ožujka kada se granica zatvorila. U Srbiju ulazite samo s osobnom iskaznicom, bez testa na Covid-19 i bez obavezne samoizolacije od 14 dana.

- Uvijek kupujemo hrvatsko u Srbiji jer je puno povoljnije i mislim da sam ušparao oko 100 eura - rekao je jedan Osječanin za RTL.

Njegova sugrađanka Snježana u Srbiju ide po lijekove, sokove, ono što je tamo povoljnije.

Hrvati kažu kako nisu imali problema prilikom prelaska granice, dobili su upute kako se trebaju ponašati i to je to. Najčešće se kupuje duhan koji je u Hrvatskoj za trećinu skuplji. Po osobi se u Hrvatsku smije unijeti jedna šteka cigareta.

Od alkoholnih pića, smije se prenijeti jedna litra žestokog pića te 16 litara piva. Svježe meso, suhomesnate proizvode i hranu za domaće životinje preskočite - to nećete moći unijeti u Hrvatsku. U trgovinu možete ući samo s maskama, a svi se slažu da su namirnice povoljnije.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 308

  • RoyBean 28.05.2020.

    Jel i Korona jeftinija u svrbiji.?

  • Šahbaz 26.05.2020.

    Evo još gore...u Austriji neki dan u Lidlu kilogram Cedevite 3.99 eura (cca 29 Kn) u HR 39 Kn...600 km udaljenost

  • dolina sna 26.05.2020.

    Gdje su sada oni koji se javljaju da smo za vrijeme Juge odlazili po robu u druge zemlje? Da jesmo ali ne po Hrvatsku već inostranu. Zar nije sramota da naši ljudi odlaze preko granice po Hrvatske proizvode koji su tamo jeftiniji nego kod nas u veleprodajni. Znači i ovo malo što proizvodimo radimo u korist susjeda, a ne za Hrvatskog čovjeka. To je Hrvatska ekonomija. Kvalitetnu robu jeftino izvozimo, a "smeće" skupo uvozimo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare