To je to što me zanima!

Hrvati u strahu od tsunamija tražili sobe na višim katovima

U turističku agenciju Sanje Babić u Tajlandu počeli su se javljati hrvatski turisti koji su nakon potresa odlučili nastaviti odmor te traže savjete za sigurniji smještaj
Vidi originalni članak

Potres jačine 8.6 po Richteru koji je u srijedu pogodio Indoneziju osjetio se i na Tajlandu. Sanja Babić (32) iz Zagreba sa suprugom vodi turističku agenciju na Koh Samui, otoku koji nije pogođen udarom potresa. Kaže kako je na drugoj obali oglašeno upozorenje od tsunamija te da su u tri provincije Satun, Trang i Songkhla naređene evakuacije.  Aerodrom u velikom turističkom središtu na Phuketu je zatvoren i turisti su u panici evakuirani s otoka u Andamanskom moru u brda.

- Ljudi su bježali i s nevjericom iščekivali hoće li doći val ili ne. Potres se osjetio i u Bangkoku - rekla nam je Sanja.

U njezinu turističku agenciju počeli su se javljati hrvatski turisti koji su nakon potresa odlučili nastaviti svoj odmor na otocima te traže savjete za sigurniji smještaj.

- Neki su odlučili ostati u Phuketu, ali traže sobe na višim katovima - kaže Sanja. 

Razorni tsunami obalu Tajlanda pogodio je i 2004. godine kada je poginulo 5.000 ljudi.

- Cijela regija je još uvijek pod stresom i vrlo osjetljiva i oprezna na tsunami - posvjedočila je. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • evome 12.04.2012.

    Ja bi na njihovom mjestu tražio sobu u prizemlju i auto sa punim rezervoarom da mogu što brže zbrisat.

  • vidum 12.04.2012.

    Zakuri me bolac za njih! Meni su veća briga oni koji svakodnevno ostaju bez posla, a čijom se lovom provode po svijetu kojekakvi lupeži.

  • EYES 12.04.2012.

    Bez obzira na svjetsku krizu ima nas posvuda kako hladimo jajčeka....Ali , ajde, nek uživaju, nisam ljubomorna iako ja nemam takvih mogućnosti

Komentiraj...
Vidi sve komentare