To je to što me zanima!

Hrvatica iz New Yorka skupila 155.000 kuna za vatrogasce

Dostava bi trebala biti kroz sljedeća dva tjedna, jer kacige stižu iz Francuske, na moju adresu u Podstrani pa ćemo se onda organizirati i razvesti svu opremu DVD-ima kojima smo obećali pomoći
Vidi originalni članak

Hrvatica koja živi i radi u SAD-u nakon katastrofalnog požara koji je pogodio područje Splita, organizirala je na platformi GoFundMe prikupljanje novca za vatrogasnu opremu. Naime, vatrena stihija u prvi plan je stavila i katastrofalne uvjete u kojima rade vatrogasci iz Dalmacije, od kojih neki na intervencije idu u prastarim kramama. Cilj joj je bio prikupiti 64.000 kuna, no ljudi su uplatili čak 155.000 kuna. 

Kako nam je Petra Dizdar rekla u ranijem razgovoru, htjela je biti sigurna da će novac biti iskorišten za nabavu i dostavu opreme i zato nije htjela organizirati akciju preko drugih organizacija već uz pomoć obitelji, prijatelja i kolega. 

- Dogovorili se sa hrvatskom firmom Mi Star koja nam je predstavila najbolju ponudu i krenuli u kupnju opreme. Dostava bi trebala biti kroz sljedeća dva tjedna, jer kacige stižu iz Francuske, na moju adresu u Podstrani pa ćemo se onda organizirati i razvesti svu opremu DVD-ima kojima smo obećali pomoći. Ja se nadam doći doma samo za ovu priliku. Jedva čekamo i mi i oni - kaže Petra koja radi u New Yorku za tvrtku Handshake. Njezin posao je spojiti tvrtke s neprofitnim organizacijama kako bi zajedno postigli što veće dobro za zajednicu.

Kupljenu opremu podijelit će DVD-ima koji su najviše oštećeni u nedavnom požaru, a to su: DVD Žrnovnica, DVD Podstrana, DVD Dugi Rat, DVD Omiš, DVD Gata, DVD Kućica, DVD Zadvarje, DVD Drvenik, DVD Vranjic, i DVD Selca na otoku Braču.

- Ideja je krenula onako spontano, nakon razgovora s roditeljima koji žive u Strožancu, okolici Splita gdje je vatra došla jako blizu kuća, i par prijatelja tu u New Yorku koji su svi bili zabrinuti, ali nismo znali kako najbolje pomoći - kazala nam je Dizdar.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • cibalitanac11 30.07.2017.

    Zasto cak iz Francuske, mogla je sve to obaviti preko najpostenije tvrtke "Agrokor" :-P ! Ako nije obavijestila HDZ da ce skupljati lovu, onda je dobrano n*jbala . Tu se mora naplatiti trosak slanja opreme i PDV, u protivnom ona ce biti jos i kaznjena za izbegavanje placanja poreza !

  • Krašnić 29.07.2017.

    Dobro je samo ako je hrvatica iz HDZa

  • cooltouch 29.07.2017.

    Gluposti, te novce treba dati za ratne aviončeke.Ti požari bi se ionako sami ugasili...Još par milijunčića i eto - još jedan avion.

Komentiraj...
Vidi sve komentare