To je to što me zanima!

Hrvatska bi mogla prihvatiti djecu iz kampova u Grčkoj?

Riječ je o djeci bez pratnje, koja će biti preseljena u neku od zemalja EU, a grčki mediji su ranije objavili da su Njemačka, Francuska i Luksemburg već pokazale spremnost da prihvate djecu izbjeglice
Vidi originalni članak

Hrvatska će sudjelovati u prihvatu djece bez pratnje koja se nalaze u izbjegličkim kampovima na grčkim otocima, ustvrdio je neslužbeno za Telegram izvor iz Vlade, nakon što je Europska komisija objavila da priprema plan kako bi pomogla da djeca, koja su u izbjeglištvu bez roditeljske pratnje, nađu sigurno mjesto za život.

Plan doduše još nije razrađen, a zemlje će u preseljenju djece bez pratnje u EU u ovome sudjelovati dobrovoljno.

24SATA U SRCU MIGRANTSKE KRIZE Jad i vapaj izbjeglica: 'Pustite nas u EU, bježimo od talibana'

Grčki mediji još su ranije objavili da su četiri države članice iskazale spremnost prihvatiti djecu izbjeglice iz Grčke. Prema tim izvješćima, riječ je o Njemačkoj, Francuskoj, Finskoj i Luksemburgu.

Sugovornik Telegrama iz Vlade tvrdi da je i Hrvatska “spremna sudjelovati” u dobrovoljnom preseljenju djece s grčkih otoka koja nemaju roditelje ni rodbinu i prepuštena su sama sebi. O broju djece koju bi Hrvatska bila spremna udomiti, međutim, još nema informacija. Izvori bliski Vladi kažu da treba najprije vidjeti s kakvim će se informacijama s terena vratiti povjerenica za unutarnje poslove Ylva Johansson s kojom je hrvatsko predsjedanje EU-om u stalnoj koordinaciji.

Idi na 24sata

Komentari 117

  • Hanss_1 12.03.2020.

    Nemoze svoju sirocad udomit a drugima bi pomogli

  • Hanss_1 12.03.2020.

    Nemojte te nam frau Merkel ljutit sta ce ona nama dovsst onda

  • dahhmal 08.03.2020.

    Na zalost ovdje u Hrvatskoj onaj koji dode na vlast sve moze uglavnom i dode na vlast lazima i prevarom jer se nikada ne drze onoga kaj obecaju Mi sutimo a oni rade kaj hocu hrvatska napustena dijeca zive u derutnim domovima i jadno i umjesto da se njima obrati paznja , mi se petljamo di nam nije mjesto nek ih baba uzme u Njemacku tak i tak ih je zvala

Komentiraj...
Vidi sve komentare