To je to što me zanima!

Hrvatska blokirala Srbiju jer ne provodi reforme u pravosuđu

Ministrica pravosuđa Srbije priznaje da postoje problemi, ali kaže da otvaranje novih poglavlja pokazuje da su reformski koraci koje je Beograd poduzeo bili zadovoljavajući
Vidi originalni članak

Iako je za otvaranje Srbija pripremila još jedno poglavlje, ono neće biti otvoreno, jer je pet članica Europske unije, među njima i Hrvatska, imalo zamjerke na tijek reformi, posebno na polju vladavine prava, suzbijanja korupcije i reforme pravosuđa, piše N1.

Članice Europske unije, kako navodi dopisnik Bete iz Bruxellesa, usuglasile su se da je za sada, u očekivanju daljnjeg napretka u reformama u Srbiji, "dovoljno da se otvore dva poglavlja". 

"Švedska, Njemačka, Francuska, Velika Britanija i Hrvatska su procijenile da za sada ovo treće poglavlje ne treba biti otvoreno. U biti riječ je o zahtjevu, o procjeni da treba još sačekati da Srbija poradi na boljem djelovanju pravne države, dakle uvođenju zakona, neovisnosti pravosuđa, djelotvornosti pravosudnih institucija i bitki protiv korupcije", navodi dopisnik agencije Beta Bruxellesa.

Ministrica pravosuđa Srbije priznaje da postoje problemi, ali kaže da otvaranje novih poglavlja pokazuje da su reformski koraci koje je Beograd poduzeo bili zadovoljavajući. 

Uz prethodnih 10, Srbija otvara poglavlje 6 - prava poslovnih društava i 30 - ekonomski odnosi s inozemstvom.

Idi na 24sata

Komentari 167

  • efteling 13.12.2017.

    PRIZNAJEM...Hrvati su duhoviti...nisu zadovoljni srpskim pravosudjem...valjda hoce da se Srbi ugledaju na Hrvatsko...Ali drago mi je da su Hrvati zabrinuti..

  • Realan333 13.12.2017.

    Sta ocekivati od jedine zemlje koja je proglasena agresorom iz bivse Juge

  • 13.12.2017.

    Haha,vi što kličete navodnoj blokadi ne budite smešni i naivni kad znate da od tog nema ništa i da Srbija naivno kao i nekad hrvatska nezaustavljivo hrli u licemernu-vazalsku eu,i da Bog da bio proklet svaki Srbin a najviče demagog vučić što zagovara ovu uniju,u kojoj običan gradjanin je niko ništa do običan rob i kako vidim koje gde,jedan bogat a sto ostalih radi za njega to je ta evropska unija,meni kao poljoprivredniku je ovako extra sam svoj gazda,i da je do mene nikad al političarima je tu interes najveći i oni će nažalost uspeti al nadam se što kasnije ili nikad!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare