To je to što me zanima!

Hrvatska će danas dobiti pozivnicu za NATO savez

Nakon što se odluka o pozivnici i službeno potvrdi predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader u prijepodnevnim satima će se pridružiti sastanku
Vidi originalni članak

Šefovi država i vlada zemalja članica NATO-a okupili su se u četvrtak ujutro u Bukureštu na sjednici Sjevernoatlantskog vijeća, na kojoj će pozvati Hvatsku da se priključi Sjevernoatlantskom savezu.
Nakon što se odluka o pozivnici i službeno potvrdi, predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader u prijepodnevnim satima će se pridružiti sastanku čelnika 26 zemalja članica. Kako je u srijedu navečer izjavio glasnogovornik NATO-a James Appathurai, saveznici su se suglasili da se pozivnica za članstvo uputi Hrvatskoj i Albaniji. A što se Makedonije tiče, Grčka ne pristaje dok se ne riješi spor oko imena te zemlje. No sve članice, uključujući i Grčku, žele da Makedonija što prije uđe u Savez, ali kad ispuni tražene uvjete, što je u ovom slučaju pitanje imena, rekao je Appathurai.

Idi na 24sata

Komentari 2335

  • 14.10.2021.

    Super

  • smuc 03.04.2008.

    Nisam veseli više sam žalostan ulazimo savez gdje su ameri gazde ,ato su pak oni isti koji su dok smo mi imali gradove . dvorce gradili svetišta.i.t.d.oni su u to vrijeme radili največi genocid u povijesti( indijanci).... I sad mi smo u savezu I jedna narodna Ko z decom spi zbudi se poscan (popišan)

  • udrugabu 03.04.2008.

    ..ja pitam zašto me obrisao, a Admin i to obriše..Admine jel ste se to i Vi počeli ponašati ko Bush (na svjetskoj razini gdje krši sve međunarodne zakone) i naša Vlada koja brani Ustavom zagarantirana prava (prosvjed na Cvjetnom), a sama krši Zakon skupom na Markovom trgu...dakle, jedini argument je tko je jači..argument snage umjesto snage argumenta..

Komentiraj...
Vidi sve komentare