To je to što me zanima!

Hrvatska i Izrael dogovaraju protokol za olakšanje putovanja

Ministrica je izjavila da zadovoljna sastankom, a veleposlaniku Moru predstavila je uz ostale aktivnosti i projekt sa funkcionalnom web stranicom "Safe Stay in Croatia"
Vidi originalni članak

Hrvatska i Izrael počeli su dijalog o načinima putovanja i protokolima za turiste iz Hrvatske i Izraela, izvijestili su u petak iz Ministarstva turizma i sporta, uz poruku ministrice Nikoline Brnjac da se nadaju skorom postizanju dogovora "koji će biti jedan od važnijih elemenata za predstojeću sezonu".

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac o tim je protokolima u četvrtak razgovarala na sastanku s izvanrednim i opunomoćenim veleposlanikom Države Izrael u Hrvatskoj Ilanom Morom, s ciljem postizanja dogovora kojim bi se turistima iz obje države omogućilo lakše posjećivanje za vrijeme trajanja pandemije, ističu iz MINTS-a.

Ministrica je izjavila da zadovoljna sastankom, a veleposlaniku Moru predstavila je uz ostale aktivnosti i projekt sa funkcionalnom web stranicom "Safe Stay in Croatia" kojim Hrvatska turistima koji budu posjećivali Hrvatsku nudi razne informacije o lokacijama i poduzetim propisanim epidemiološkim mjerama i preporukama zdravstvene sigurnosne zaštite.

Ukazala je i na posebne sigurnosne protokole koje moraju ispuniti svi koji zatraže certifikat "Safe Stay in Croatia" i objasnila način nadzora objekata koji će taj certifikat imati.

O razgovorima sa Izraelom, kao i drugima o protokolima za putovanja i dolaske turista u odredišta ove sezone te poduzetim i planiranim aktivnostima ministrica će u petak razgovarati i sa predstavnicima regionalnih turističkih zajednica s ciljem koordiniranja aktivnosti i informiranja o situaciji, pripremama i mogućnostima u pojedinim regijama i odredištima, najavili su iz Ministarstva.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Cipelcug 13.03.2021.

    Znači da će Izraelci dolaziti godišnji na Jadransko more.

  • 13.03.2021.

    zasto bas sa njima, zasto ne sa recimo nekom afričkom republikom kao što je kongo, mali ili senegal? nego uvijek baš oni

  • Medenko 12.03.2021.

    Jude su zasigurno narod koji je puno propatio i imao sam priliku da radim zajedno sa mladim Judama i decki su sasvim OK. ali Ortodoksni Jude su svijet sam za sebe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare