To je to što me zanima!

Hrvatska iz fondova Europske unije izvlači premalo novca

Europska investicijska banka je zbog sporog povlačenja novca Hrvatskoj zaprijetila kaznama. Svako kašnjenje ubuduće planiraju naplatiti iznosom od 10 tisuća eura
Vidi originalni članak

Vlada je na sjednici upozorila kako je Hrvatska posljednjih godina izvukla premalo novca iz programa pretpristupne pomoći Europske unije.

Iz programa IPA od 2007. do 2011. na raspolaganju smo imali 688 milijuna eura, a Hrvatska je ugovorila 42 posto iznosa odnosno 276 milijuna. Ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a, Branko Grčić je rekao da je za konkretne projekte isplaćeno 138 milijuna eura, odnosno samo 21 posto, javlja HRT.

Izvješća pokazuju da u nekim područjima imamo problema s pripremom programa na vrijeme i na propisan način što je potrebno za povlačenje novca iz fondova.

I ministar Linić je rekao da ne možemo biti zadovoljni efikasnošću povlačenja novca. Između ostalog, naveo je primjer projekta razvoja hitne medicinske pomoći od 18 milijuna eura za koji je povučeno 36 posto.

Europska investicijska banka zbog sporog povlačenja novca Hrvatskoj je zaprijetila kaznama. Svako kašnjenje ubuduće planiraju naplatiti 10 tisuća eura plus dodatnih 0,1 posto na neiskorišteni dio kredita.

Premijer je rekao da Vlada mora povećati postotak iskorištenosti sredstava.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • lolita 29 30.03.2012.

    Mi smo stvarno najgluplji i najnesposobnija država u EU!!!!

  • MarinaTot 30.03.2012.

    Hahahahahahaha ovo je čisti dokaz da svi oni skupa ne znaju ništa o ekonomiji, gospodarstvu, vođenju države i legalnom poslovanju. Bilo koja druga članica eu je sve te novce lijepo i legalno iskoristila, još im je i falilo, jedino HR neće novce koje mora pravdat. Juhuuuu, države alaaaaa..

  • kizo1007 30.03.2012.

    ovo je samo dokaz koliko golemu i neučinkovitu administraciju imamo, koja nije u stanju ni uzeti ono što joj se daje

Komentiraj...
Vidi sve komentare