To je to što me zanima!

'Hrvatska je u rukama mafije, a pipci idu do samog vrha vlasti'

Predsjednik SDP-a poručio je kako je danas potpuno jasno zašto je Andrej Plenković uklonio glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, kole kao i njegovu obitelj tri godine u stopu prate tjelohranitelji.
Vidi originalni članak

Nakon tajanstvenog nestanka papira iz DORH-a mislim da je svima jasno da je Hrvatska u rukama mafije koja svjesno prikriva papire, ustvrdio je u Saboru predsjednik SDP-a Davor Bernardić. 

- Pipci organiziranog kriminala idu do samih vrhova ove vlasti, odnosno, HDZ-a. To je stanje nedopustivo i neizdrživo - poručio je. 
Bernardić se pita jesu li narod i zemlja spremni obračunati se s kriminalom i korupcijom i pozvao narod da se tome suprotstave.

Upozorio je da se mali obrtnici plaćaju visoke kazne za najsitniji prekršaj dok su krupne ribe na slobodi, a iz DORH-a nestaju papiri. 

- Danas je potpuno jasno zašto je Plenković uklonio glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana koji i danas, kao i njegova obitelj, hodaju s tri tjelohranitelja - rekao je Bernardić. 

Podsjetio je kako Plenković nije dao ni jedan razlog zašto se mora ukloniti Cvitan, koji je započeo brojne istrage i bio stalno pod prijetnjama. Pita se i mogu li policija i DORH, ovakvi kakvi jesu, sustav koji je razbijen, građane efikasno štiti od kriminala i korupcije.

Upitan treba li glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić podnijeti ostavku zbog skandala, Bernardić je rekao da je na njemu ta odgovornost. 

- Ono što očekujemo je izvješće glavnog državnog odvjetnika u Saboru. Nemoguće je da u 'aferi Borg' nisu ispitani ključni sudionici tajnih sastanaka u Vladi oko procesa u Agrokoru, pa i ministra Zdravka Marića za kojega je objavljeno da je sudjelovao na tajnim sastancima. Nemoguće je da se pokušava zataškati afera. Gdje je DORH, gdje je Jelenić i zašto institucije ne funkcioniraju - pita Bernardić. 

Idi na 24sata

Komentari 58

  • 05.10.2018.

    Da Bernardicu , ja to znam vec od 1950 god dobro se sijecam.

  • andrija 2 05.10.2018.

    Da Bernardiću tako je to ,ali nije to od jučer i nije dovoljno o tome samo trkeljati. Gdje su konkretne akcije majstore???

  • 05.10.2018.

    da je sdp na vlasti mogu zamisliti šta bi bilo na ulici,,,ipak narod više vjeruje hdzu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare