To je to što me zanima!

Hrvatska je u svjetskom vrhu po smrtnosti od korone: Stiže novo cjepivo, trebat će i četvrta doza

Hrvatska je osma u svijetu po broju umrlih od Covida. Možemo li pronaći spas u novom cjepivu?
Vidi originalni članak

Hrvatska se nalazi pri samom vrhu svjetske ljestvice preminulih od Covida, u usporedbi s brojem stanovnika. S 4025 preminulih na svakih milijun stanovnika, osmi smo u svijetu, ispred nas su samo, redom, Peru, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Crna Gora i Gruzija. Manje smrti od nas bilježe Slovenci, na 14. su mjestu svjetske ljestvice, a Talijani, koji su imali visoku smrtnost dok epidemiju nisu obuzdali, na 24. su mjestu. Srbija je, primjerice, na 56., za samo dva mjesta lošija od Švedske. Izrael, koji je prvi počeo cijepljenje, a onda i trećom, "booster" dozom, na 84. je mjestu, dok je u Europi najbolje prošao Island, u kojem je 518 preminulih na milijun stanovnika, što je osam puta manje nego u Hrvatskoj.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 6

  • samouprolazu 01.08.2022.

    Hitno s 4 i 5 dozom cjepiti politicare, ipak su oni najbolje sto ova drzava ima!

  • 01.08.2022.

    Ako nisu pomogle tri doze neće ni četvrta, ni sedma, ni sedamnaesta. Nijemci i Austrijanci su svjetski prvaci u cijepljenju ali su i oni pukli i zaokrenuli za 180, u Njemačkoj nakon tri runde cijepljenja porast aktivnih slučajeva za preko 7000 posto a kod nas nekih 1000 posto. U komentarima sami za sebe pišu da su ispali najveći debili na kontinentu, to sam pročitao komentar na jednom austrijskom portalu!

  • NightFury 01.08.2022.

    Hrvatska ima jednu od najnižih stopa ukupnog mortaliteta u Europi. Znači da se kod nas skoro svaka smrt stavlja po koronu ili šta? Hrvatska, Poljska,Bulgarija,Rumunjska itd. sa najnižom stopom cijepljenih su među državama sa najnižom stopom ukupnog mortaliteta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare