To je to što me zanima!

Hrvatska Kostajnica priprema se za poplavu, rijeka Una raste

Vodostaj rijeke Une u 9 sati bio je 289 centimetara te su na snazi pripremne mjere obrane od poplava. Vodostaj trenutačno raste oko 10 cm po satu...
Vidi originalni članak

Dok se Zagreb i okolica 'bore' s jakim i olujnim vjetrom, Hrvatska Kostajnica priprema se za visoki vodostaj i bujice rijeke Une. 

PRVI STUPANJ PRIPRAVNOSTI Orkanski vjetar čupao stabla i krovove, ozlijeđeno dvoje ljudi

Hrvatske vode sa stručnim timom počele su s postavljanjem box barijera na nižim dijelovima grada, a gradske službe dostavljaju pomoć stanovnicima sela koja inače budu odsječena za visokog vodostaja rijeke. 

- Prema najavama očekuje se vodostaj od 490 centimetara i proglašenje izvanrednih mjera obrane od poplava, koje vrijede kada vodostaj u Kostajnici pređe 450 centimetara. Na 470 centimetara mi imamo poplavu u nižim dijelovima grada. Najviši vodostaj se očekuje za nekih 24 sata, no ako ovako rijeka nastavi rasti bit će loša situacija - rekao je gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan za Večernji list.

Vodostaj rijeke Une u 9 sati bio je 289 centimetara te su na snazi pripremne mjere obrane od poplava. Vodostaj trenutačno raste oko 10 cm po satu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 6

  • perobao 13.05.2019.

    Pa poplave u Hrvatskoj su jedan od poznatijih biznisa, sad ce anka skripat zubicima.

  • maxim m 13.05.2019.

    jopet priti poplava a još kuće nisu obnovite od prošle poplave...

Komentiraj...
Vidi sve komentare