To je to što me zanima!

'Hrvatska ne smije otići u mrak ekstremne desnice i populizma'

Domagoj Hajdukovć rekao je na konferenciji za novinare kako HDZ na predsjedničkim izborima ima dvoje kandidata, od kojih jedna u pet godina nije bila u stanju ispuniti nijedno obećanje
Vidi originalni članak

Osječko-baranjska Županijska organizacija SDP-a pozvala je u četvrtak građane da na predsjedničkim izborima podupru njihova kandidata Zorana Milanovića i normalnu, naprednu i otvorenu Hrvatsku, ističući kako se ne smije dopustiti da Hrvatska "ode u mrak ekstremne desnice i populizma".

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije Domagoj Hajdukovć rekao je na konferenciji za novinare kako HDZ na predsjedničkim izborima ima dvoje kandidata, od kojih jedna u pet godina nije bila u stanju ispuniti nijedno obećanje, čak ni ono da će preseliti ured, a Hrvatsku je sramotila i srozala ugled Ureda predsjednika.

- Drugi HDZ-ov kandidat je onaj koji ne nudi ništa novo u hrvatskoj politici, koji lijepo pjeva, i to je jedino lijepo što radi, koji je isti kao Kolinda Grabar-Kitarović prije pet godina. To su kandidati desno i desnije, već viđene, crne, neprogresivne, zatvorene Hrvatske, u kojoj vlada korupcija i bezakonje - ustvrdio je Hajduković.

Rekao je i kako kandidat SDP-a Zoran Milanović jedini može osigurati normalnu, pristojnu i europsku Hrvatsku te zaustaviti dvoje HDZ-ovih kandidata među kojima nema razlika ili su one u nijansama.

Ovo su izbori između dvije Hrvatske - progresivne i nazadne 

- Ne smijemo dopustiti da Hrvatska ode u mrak ekstremne desnice i populizma, da pojedinci sramote Hrvatsku i slikaju se ispred ograde Bijele kuće. Ne smijemo dopustiti da pobijede laž i lopovluk, sve što u Hrvatskoj imamo pod Andrejom Plenkovićem i što je već viđeno - istaknuo je Hajduković.

Dodao je kako ovo nisu izbori između Zorana Milanovića, Kolinde Grabar-Kitarović i Miroslava Škore, ocjenjujući da su to izbori za dvije Hrvatske, između normalne, progresivne, otvorene Hrvatske te  nazadne, populističke i ksenofobne Hrvatske.

Kandidat Zoran Milanović nudi Hrvatsku okrenutu budućnosti, a oba HDZ-ova kandidata nude prošlost, rekao je Hajduković, ocjenjujući kako je "glas za Škoru i Grabar-Kitarović i glas za one ljude koji sjede u prvim redovima na njihovim skupovima".

Idi na 24sata

Komentari 86

  • Blue Star 19.12.2019.

    Pa koliko treba izbora ljudima da uvide da se isti stalno izmjenjuju i da nema zaokreta na bolje ? Sve dok imamo šta prodat krpamo rupe al nakon Ine, šuma i voda ostao je samo HEP ? Šta će mo nakon njega dat kad u vlasništvu ništa neće ostat ?

  • 19.12.2019.

    vjerujem da cemo mi HRVATI.... uspjeti stati na kraj ustašoidnoj zmiji, kao što vec jednom jesmo...........Revizija endehazije krenula je pred 29 godina, isprva polako, sporadicno, pa onda puževim korakom dok je zadnjih 5 godina ubrzala. ... Krenulo je puštanjem klerofašista u škole, provodenjem teške indoktrinacije djece ustaštvom, nastavlja se uvodenjem ustaške valute, dok se dozvoljava korištenje ustaškog poklica, vješaju se zastave ndh po gradovima, cak i službeno se koriste grbovi ndh, provodi se politika ugnjetavanja manjina, ne kažnjava se nacionalisticko nasilje, u službeni jezik (posebno u vojsci i pravosudu) se uvode arhaicni izrazi, razni endehaizmi, kao i novoskovane rijeci temeljene na endehaizmima................. Sve to kulminira posve nekažnjenim i nesprijecenim ustaškim terorizmom plinskim bocama po centru Zagreba, .....abnormalnim povecavanjem teroristickih penzija, ....egzodusom stotina tisuca mladih i sposobnih iz zemlje, sve vecim ovlastima represivnog aparata, financijskim uništenjem zdravstvenog i nastavnickog kadra, potpunim ignoriranjem zakona i tumacenje istih po svojoj volji od strane državnih službenika, pa slijedi kontinuirani porast cijena hrane, a sve u cilju bacanja gradana u bijedu i glad................... Pri tome se kontinuirano poklanjaju ogromne nekretnine crkvi.................. Tocno kako je radila i NDH. Revizija i oživljavanje NDH je uskoro završeno......

  • 19.12.2019.

    Današnja Hrvatska država neobicno je slicna je takozvanoj NDH. Isti su i okupatori, isti su lopovi i na isti nacin se krade imovina svih Hrvatskih gradana i šalje rodbini u BiH i Dalmatinsku zagoru. A, prava krada Hrvatske države i imovine svih Hrvatskih gradana zapocela je 1991. godine dolaskom “Krivoustog Boga svih lopova”, Franje Tudmana i njegove Turske i Ustaške družine na celu s navodnim Ministrom, .........a zapravo Hercegovackim i Ustaškim teroristom, kriminalcem i lopovom Gojkom Suškom.......... Cudi li vas što ih Srbi nisu željeli, što su osjecali panican strah i što su cijelo vrijeme tvrdili da se Ustaše vracaju u Hrvatsku? ..........Nažalost, bili su u pravu, iako mi Hrvati u to vrijeme nismo bili svjesni koliko su te njihove tvrdnje istinite.

Komentiraj...
Vidi sve komentare