To je to što me zanima!

"Hrvatska neće produljivati zakonsku dob za mirovinu"

I dalje ćemo odlaziti u mirovinu sa 65 godina – rekao je ministar Mirando Mrsić danas u Bruxellesu gdje je sudjelovao na sastanku Vijeća EU za zapošljavanje
Vidi originalni članak

- Hrvatska zasad neće produljivati zakonsku dob za odlazak u mirovinu. I dalje ćemo odlaziti u mirovinu sa 65 godina – rekao je ministar Mirando Mrsić danas u Bruxellesu, gdje je sudjelovao na sastanku Vijeća EU za zapošljavanje i socijalnu politiku. Ali, dodao je Mrsić, svi u EU imaju iste probleme zbog kojih će dugoročno biti potrebno mijenjati mirovinske sustave kako bi oni bili održivi.

- Europa stari i Hrvatska stari, produžuje se životni vijek građana, i mirovinski sustavi teško će se moći održati ovakvima kakvi su sada. Svi tragaju za pravim financijskim modelom koji će te sustave učiniti održivima. Uostalom, i mi u Hrvatskoj radimo to isto – rekao je Mrsić.


Idi na 24sata

Komentari 42

  • marnik954 20.02.2012.

    Još malo pa nam mirovine neće ni trebati, jer budemo sa dela pošli u mirogoj ili neko drugo podzemno skrovište gdje stvarno možemo ostariti i to u miru,zar ne?

  • zdrawe 19.02.2012.

    razmisljajte vi o otvaranju radnih mjesta, uhvatite se konkretnog posla.. sa pricama su nas zabavljali i oni prijasnji.. i nikad nista..praznu slamu mozete mlatit na svojim sastancima,, u javnost bi trebalo dat nesto konkretno..

  • tuti fruti 11 18.02.2012.

    Do 60 god je dosta rada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare