To je to što me zanima!

Hrvatska s po 250.000 eura pomaže Libiji nakon poplave i stanovnicima u pojasu Gaze

Vlada je donijela na današnjoj sjednici dvije odluke o upućivanju humanitarne pomoći - Libijskoj Republici nakon poplave zbog oluje koja ih je pogodila 10. rujna te stanovnicima Gaze
Vidi originalni članak

Libijsku Republiku je 10. rujna pogodila ogromna poplava koju je izazvala mediteranska oluja Daniel, a koja je probila brane, odnijela zgrade i uništila četvrtinu istočnog obalnog grada Derne, tisuće ljudi je poginulo, a najmanje 10.000 se vode kao nestali. Zapanjujući broj žrtava i razaranja koje je oluja izazvala ukazuje na intenzitet oluje, ali i na ranjivost nacije koja je već više od desetljeća razdirana kaosom, poručio je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. 

Stoga im Vlada, uslijed povećanih potreba za humanitarnom pomoći, upućuje pomoć od 250.000 eura. Isti toliki iznos izdvaja i za žurnu pomoć stanovništvu u pojasu Gaze.

- Hrvatska snažno osuđuje brutalne terorističke napada Hamasa na državu Izrael i podržava pravo Izraela na samoobranu. Nadalje, važna je zaštita svih civila sukladno međunarodnom humanitarnom pravu, ali je potrebno nastaviti pružati humanitarnu pomoć civilima u pojasu Gaze - kazao je dodavši kako je EU utrostručila humanitarnu pomoć za pomoć civilima u Gazi. 

- I Hrvatska se, kao ostale zemlje članice, pridružuje međunarodnim naporima - istaknuo je ministar.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • pomoćnica_kršćana 25.10.2023.

    Sad su ukrofili na aparatima?

  • sjedi 25.10.2023.

    humano je pomagati ali zašto uvijek drugima a svojim ljudima je mačeha

Komentiraj...
Vidi sve komentare