To je to što me zanima!

Hrvatska sigurna: Britanci smanjili rizik od putovanja

Britanija je u prošlom naputku turiste upozorila da u Hrvatskoj postoji latentna prijetnja od terorizma i kriminala, a zbog toga je oštro reagirala vlada
Vidi originalni članak

Velika Britanija je u najnovijem naputku za putovanje u inozemstvo malo ublažila preporuku za putovanje u Hrvatsku. Britance su izvijestili da je Hrvatskoj mala prijetnja od terorizma, da je stopa kriminala niska, ali da postoji rizik od neselektivnih napada na mjestima koja posjećuju turisti i Hrvati iz inozemstva.
U prijašnjoj preporuci britanskog ministarstva vanjskih poslova stajalo je da u Hrvatskoj postoji "latentna prijetnja od terorizma i organiziranog kriminala", a zbog te ocijene tada je reagiralo Ministarstvo vanjskih poslova.
U naputku koji je na snazi od 2. lipnja također stoji da su teška kaznena djela prošlost, te da u zabačenijim dijelovima Hrvatske još postoji opasnost od mina, ali da su naseljena područja i glavne prometnice sigurne.
- Hrvatsku na godinu posjeti oko 267.000 britanskih turista koji uglavnom odmor provedu bez ikakvih problema. Najčešće su intervencije konzularnog ureda 2008. bile zbog hospitalizacije ili ukradenih putovnica - objašnjava Foreign Office.
Osvrćući se na jesen 2008. kada je u Zagrebu zabilježeno nekoliko napada i ubojstava povezanih s organiziranim kriminalom, Foreign Office ističe da ljudi koji s tim nisu povezani nisu ugroženi, ali da se može slučajno stradati.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Mikiss 11.06.2009.

    Hrvatska je jedino jedna od najnesigurnijih zemalja po pitanju turisticke lisnice jer ce turista gledati da ogule koliko mogu.Ostalo je samo losa inozemna propaganda.Zato ja dolazim uvijek rado ali lisnicu cuvam koliko mogu...

  • marin.0202 10.06.2009.

    Bas su se pravi javili koji svoju vladu ,ministarstva i vojsku nemaju pod kontrolom da im svaki cas nestanu povjerljivi podatci. I takvi da daju ocjenu jeli Hrvatska sigurna ili ne a vi se samo dicite time, stramotada nas takvi ocjenjuju .

  • Getriba 10.06.2009.

    ajme ovi britanci..kao prvo nek pogledaju kakve se strahote kod njih dogadjaju svaki dan! to da si isa smisljat najgadniji scenarij za takva djela, nebi uspio. ima i kod nas s**nja(a di nema?) ..ali nek se britanija ne javlja jer oni su no.1 po ludilu uz amere!

Komentiraj...
Vidi sve komentare