To je to što me zanima!

Hrvatska u brojkama: Manje nas je, starimo i ne ženimo se

Inflacija je dosta povećala broj siromašnih, a COVID pak smanjio životnu dob - život nam se srozao
Vidi originalni članak

Državni zavod za statistiku objavio je zanimljiv dokument naziva "Hrvatska u brojkama 2022.", iz kojeg se jako dobro može iščitati dijagnoza nacije. Bolje rečeno, povijest bolesti, jer nas je, kažu podaci, dobrano zahvatila "bijela kuga", golem demografski pad. Od 1971. naovamo Hrvatska je izgubila više od pola milijuna stanovnika, a ostarjeli smo za čak deset godina - tad je, naime, prosječna dob hrvatskog stanovništva bila 34 godine, a sad je 44,3. Prošle nam se godine vjenčalo pak samo oko 18 tisuća novih parova, a razvelo više od pet tisuća. To je čak dvije tisuće vjenčanih parova manje nego prije pet godina. Pandemijska 2020. bila je, čini se, i godina razvoda, kojih je bilo čak 339 na tisuću sklopljenih brakova - boraveći zajedno u kućama parovi su ili nanovo procvjetali ili, suprotno, došli do ruba.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • 06.11.2022.

    Nakon ovakve objave veliki vođa će smijeniti sve u tom zavodu. Jer, ipak ovdje sve odlicno funkcionira i vrhunski se živi.

  • Luna777 06.11.2022.

    Ma ovo je lažna statistika, lažni podaci! Zar vi više vjerujete Državnoj statistici nego premijeru Plenkoviću i njegovim satelitima, koji nam lijepo iz dana u dan govore, da rastemo, da smo u svemu naj, da smo jake članice EU-a, da je divno živjeti u Hrvatskoj odnosno maloj Švicarskoj i to zahvaljujući samo njima, HDZ-u. A vi ljudi, nevjerni Tome, stalno nešto demantirate!

Komentiraj...
Vidi sve komentare