To je to što me zanima!

Hrvatska: U mirovinu sa 67 tek 2030; EK: Ubrzajte tu odluku

Hoće li se naš prijedlog prihvatiti, odlučit će u petak ministri financija. Mrsić smatra da naše stajalište, u zakonu, odgovara situaciji koliko imamo nezaposlenih
Vidi originalni članak

Hrvatska se ne slaže s Europskom komisijom, koja je početkom mjeseca preporučila da bismo trebali ubrzati planirano usklađivanje odlaska u mirovinu. Prema našem zakonu, u mirovinu bi se sa 67 godina odlazilo tek od 2030., a Bruxelles traži da to bude mnogo prije. Hoće li se naš prijedlog prihvatiti, odlučit će u petak ministri financija, javlja HRT.

- Hrvatska ima primjedbe na preporuku Europske komisije da počne ranije primjenjivati odredbu o kasnijem odlasku u mirovinu i očekuje da će za to dobiti suglasnost Komisije i Vijeća EU-a. Naše stajalište, koje imamo u zakonu, odgovara situaciji koliko imamo nezaposlenih - rekao je u Luksemburgu ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

On i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić  sudjelovali su na sastanku Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i zaštitu potrošača (EPSCO). 

- Zemlje Europske unije se, kao i mi, nalaze u velikim problemima i traže se neka bolja rješenja - za one koji su socijalno ugroženi, kako bismo lakše balansirali - što bolju potporu osigurati ljudima, ali isto tako ih motivirati za rad - rekla je Milanka Opačić.

Idi na 24sata

Komentari 91

  • Cvrčak77 23.06.2014.

    Najbolje nikada i država je spašena ukine mirovine jer više nisu potrebne naravno radničke... Nova radna mjesta za mlade? i to nije problem kao u Kini radnici umiru na radnom mjestu i odmah se nadopunjava nekim mlađim radnikom. Obzirom na broj umrlih u godini vrlo brzo bi se riješili nezaposlenosti... Povlaštene mirovine su i dalje na snazi, ma ne one onda mogu biti i nekoliko puta veće...

  • dahhmal 21.06.2014.

    Cul sam da Bruxelles trazi da u vladi mogu biti samo pametni i sposobni politicari

  • ivanhrzan 21.06.2014.

    haha bolje sa96 a tko ne dozivi toliko kaznit haha ludzastvo

Komentiraj...
Vidi sve komentare