To je to što me zanima!

Hrvatska u zelenom: Sutra i u četvrtak još pokoji pljusak, od petka stižu sunčaniji i vrući dani

Sutra su ponegdje još mogući pljuskovi. Pljuskovi su još mogući u četvrtak, a od petka kreće stabilnije, sunčanije i toplije razdoblje, ponovno sve češće i vruće
Vidi originalni članak

Na Jadranu pretežno sunčano, osobito na jugu. U unutrašnjosti povremeno umjerena naoblaka, a poslijepodne i navečer porast naoblake te lokalno pljuskovi, moguće i grmljavina uglavnom u Gorskome kotaru i središnjim krajevima. Vjetar većinom slab, na istoku Hrvatske do umjeren jugoistočni. Na Jadranu u noći i ujutro slaba i umjerena bura, od sredine dana jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 8 i 13, na Jadranu 16 i 21 °C, a najviša dnevna uglavnom od 24 do 29 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu.

Za sutra nije izdano niti jedno upozorenje, Hrvatska je cijela u zelenom.

Sljedeći će dani biti stabilniji, sunčaniji i topliji od prošlih, od četvrtka sve češće i vrući, najprije na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije, zatim gotovo posvuda. Lokalni pljuskovi s grmljavinom najvjerojatniji su od srijede navečer do četvrtka ujutro u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj.

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, uglavnom bez oborina. Više sunca bit će prijepodne, ujutro ponegdje i magle, a oblaka u drugom dijelu dana. Navečer i u noći malo kiše moguće je u zapadnim dijelovima.

U središnjoj Hrvatskoj izgledni su pokoji pljuskovi s grmljavinom, osobito navečer u Međimurju i Zagorju. Danju djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te i dalje razmjerno svježe za ovo doba godine.

Na sjevernom Jadranu većinom sunčano, a u gorju povremeno više oblaka. Popodne je pljusak praćen grmljavinom moguć u Gorskom kotaru. 

U Dalmaciji pretežno sunčano, uz prolaznu umjerenu naoblaku. 

Većinom sunčano i na krajnjem jugu Hrvatske, popodne mjestimice s umjerenom naoblakom, prognoza je meteorologinje Tomislave Hojsak.

Pljuskovi su još mogući u četvrtak, a od petka kreće stabilnije, sunčanije i toplije razdoblje, ponovno sve češće i vruće.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • lukicluka11 09.08.2023.

    Ono što je je, priroda je sjebana do kraja, najprije strašne oluje i nevremena rušilo kuće stabla usjeve i sve uništilo, sada poplave i još dodatno po sirotinji, a nakon svega sad će velike vrućine i sve što je ostalo od poljoprivrede će spaliti.

  • 08.08.2023.

    Je li prije Covida bilo sunca?

Komentiraj...
Vidi sve komentare