To je to što me zanima!

Hrvatska ulazi u bitku za novu Volkswagenovu tvornicu auta

Iako su Nijemci namjeravali graditi tvornicu u Turskoj, odluku su stopirali zbog vojne ofenzive u Siriji. Uz Hrvatsku, u novi krug pregovora idu i Srbija, Bugarska i Rumunjska
Vidi originalni članak

Hrvatska ulazi u bitku za investiciju vrijednu više od milijardu eura, koliko njemački proizvođač automobila Volkswagen planira uložiti u svoju novu tvornicu, javlja Večernji list.

Riječ je o tvornici koju su Nijemci namjeravali graditi u Turskoj, no odluku o tome stopirali su zbog turske vojne ofenzive u Siriji. Hrvatska će tako, prema riječima dobro upućenih, ući u novi krug pregovora Volkswagena oko te investicije s drugim zemljama koje su za to zainteresirane – Srbijom, Bugarskom i Rumunjskom.

Informacija da će Hrvatska konkurirati za privlačenje Volkswagenove goleme investicije stigla je nakon sastanka ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata s ministrom gospodarstva i energetike Savezne Republike Njemačke Peterom Altmaierom koji je stigao u Hrvatsku u službeni posjet u pratnji brojnog parlamentarnog i gospodarskog izaslanstva. Altmaiera je primio i hrvatski premijer Andrej Plenković. Horvat je na sastanku s njemačkim izaslanstvom poručio da je Hrvatska spremna za realizaciju velike investicije u segmentu autoindustrije.

NJEMAČKI MINISTAR Plenković i Altmaier: Suradnju zemalja treba intenzivirati

- Želimo iskoristiti ovaj susret kako bismo otvorili perspektivu za daljnji rast kroz još jaču bilateralnu suradnju. Jedan od naših ključnih ciljeva pri tome je vratiti povjerenje njemačkih investitora u Hrvatsku i uvjeriti ih da ovdje postoji poticajno investicijsko okruženje, jedan od najkonkurentnijih zakonodavnih okvira u regiji, te brojne komparativne prednosti poput kvalitetne radne snage, vrlo pogodnog geostrateškog položaja, ali i korištenja sredstava iz EU fondova - kazao je Horvat.
 

Idi na 24sata

Komentari 92

  • aquamanmyfrend 22.10.2019.

    hahaha Darko Horvat , pa on je uništio sve čega se dotakao i najgore doslovce otjerao radnike koji sad lutaju svijetom trbuhom za kruhom !

  • _Varešak_ 22.10.2019.

    Ništa od toga jer nemaju nijemci toliko para da podmite domoljube da im izdaju sve potrebne papire.

  • cerat_1 22.10.2019.

    Kad vide kolika je papirologija, nameti, porezi, prirezi itd odustaju sto posto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare