To je to što me zanima!

Hrvatska veleposlanica Djamić: 'Mi smo s ranjenim Hrvatom u kontaktu, radimo na povratku'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Mi smo noćas bili dva puta u u skloništu. U 6 sati ujutro bila je uzbuna i tada je izvršen napad na grad, kaže veleposlanica
Vidi originalni članak

Anica Djamić, hrvatska veleposlanica, iz Kijeva je za Dnevnik.hr komentirala stanje u ukrajinskoj prijestolnici, tri mjeseca od početka ruske agresije na Ukrajinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mi smo noćas bili dva puta u u skloništu. U 6 sati ujutro bila je uzbuna i tada je izvršen napad na grad. Raketirana su postrojenja vagona i nije bilo poginulih, a ranjena je jedna osoba - rekla je.

- Mi smo u ratu. Svaka mogućnost napada nama je realna i mi to poštujemo i odlazimo u sklonište - odgovorila je veleposlanica na pitanje jesu li u strahu.

IZ MINUTE U MINUTU: Putin o cijenama plina i inflaciji: 'Upozorili smo Europu na ovo, mi nemamo nikakve veze s tim'

U nekim područjima Ukrajine došlo je i do nestašice.

- Za sada je opskrba dobra, no ono što nam nedostaje je sol. No vjerujem da će se to uspjeti riješiti, a ono što nam kronično nedostaje je gorivo - kaže veleposlanica.

Naime, jedan hrvatski vojnik je ranjen, a drugi zarobljen u Ukrajini.

STRATEŠKI VAŽAN GRAD Gradonačelnik: Ukrajinske snage žele vratiti potpunu kontrolu nad Sjeverodoneckom

- Mi smo s ranjenim Hrvatom neprekidno u kontaktu. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ministarstvo zdravstva zajedno s nama radi na njegovom povratku u domovinu i on će uskoro stići u Hrvatsku - uvjerena je Djamić.

NOVE PRIJETNJE Putin: Rusija će gađati nove mete ako Ukrajina dobije od SAD-a rakete dugog dometa

- Što se tiče zarobljenog Hrvata, on je zarobljen od neprijateljske vojske, ali mi ovdje u Ukrajini zajedno s Ministarstvom vanjskih i europskim poslovima ulažemo velike napore da se što prije i što uspješnije riješi i ova situacija - zaključila je.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • gasparinjo 06.06.2022.

    piše li šta koliko staža ima do sada.

  • 06.06.2022.

    Razumijete šta je on bio tamo, plaćenik,tako da si je sam morao plaćati naknade uključujući i zdravstveno,znaci ako nije uplaćivao neka se liječi sa plaćanjem njegov problem😵‍💫

  • forumaš 06.06.2022.

    Zašto bi ga vozili u Hrvatsku, nek se ljeći u Ukraini. Hrvatska nikog nije poslala u rat što znači da je plačenik. Ukraina mu je poslodavac i zbog toga se trebao odjaviti iz Hrvatskog zdravstvenog.Zar bi za njega trebala biti drugačija pravila.

Komentiraj...
Vidi sve komentare