To je to što me zanima!

Hrvatska vojska od američke vlade dobila 13 Humveeja

Ugovor o donaciji vojne opreme i vozila potpisali su veleposlanik SAD-a James B. Foley i ministar obrane Davor Božinović. Humveeje ćemo koristiti za vježbe
Vidi originalni članak

Ministar obrane Davor Božinović i veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj James B. Foley potpisali su Ugovor o donaciji vojne opreme i vozila kojim američka vlada daruje 13 lakih višenamjenskih oklopnih vozila tipa Humvee 1115, piše HRT. Vozila su opremljena komunikacijskom opremom i stoje oko 30 milijuna kuna. Ministar Božinović se nakon potpisivanja zahvalio na donaciji. Ista vozila koriste hrvatske vojne misije u Afganistanu, a 13 doniranih hrvatska vojska će koristiti za vježbe u domovini. 

- Sljedeći kontingent pripadanika Oružanih snaga bit će uvježban u obučnom središtu u Požegi za korištenje tih vozila, što će bitno pojednostaviti i pojeftiniti troškove jer su se naši vojnici morali uvježbavati izvan Hrvatske - rekao je ministar.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • marin.0202 17.02.2011.

    To je pocetak ukidanja viza , stare limenke olupine , to me sve podsjeca na Staljina i inforbiro mi cemo industriju a vi Juoslaveni (jos smo se tada zvali) uzgjajte parike i cuvajte stoku ,ali Tito je bio pamenat pa ih odjebo, a nasi sad su ga najebali do kraja jer su zemlju razjebali u ti 20 godina vise i brze nego sto je indusrializacija cjelog svijeta zajedno bila potebana.

  • user_73657 17.02.2011.

    Bolje da su nam poslali koju konzervu kojoj nije prošlo puno od prestanka roka trajanja.

  • stari mudrac 16.02.2011.

    sad ih lijepo privatizirajte ko svojevremeno građevinske strojeve iz inženjerije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare