To je to što me zanima!

Hrvatske autoceste među najsmrtonosnijim u Europi

Hrvatske autoceste, iako su nove i moderne, pet puta su smrtonosnije od onih u Francuskoj, četiri puta od slovačkih i tri puta od autocesta u Italiji
Vidi originalni članak

Europska asocijacija autocesta pod naplatom (ASECAP) objavila je poražavajuće podatke kako su hrvatske autoceste, iako nove i moderne, pet puta smrtonosnije od onih u Francuskoj, četiri puta od slovačkih i tri puta nego autoceste u Italiji, Austriji, Danskoj, Španjolskoj, Velikoj Britaniji ili Sloveniji. Također je porazna i činjenica da Hrvatska ima daleko manji promet na autocestama u usporedbi s nizom zemalja Europske unije, piše Novi list. Tako Hrvatska ima gotovo tri puta manji promet nego Italija ili Austrija iako je nedavno izgradila autoceste na najprometnijim pravcima.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • tratuljonac 02.09.2010.

    poruka svima: kad se vozi Zagreb-Split (jer nju nsjcesce vozim) po mraku desava se slijedece-nemoze se vidjeti koliko je cesta siroka, nego se mora dajati \"na pamet\" Zasto? Zato sto je neki moron-neznam koji drugi izraz bi bio osim IMBECIL- saa obadvije strane postavio CRVENU signalizaciju na branike. Sto znaci da se na otvorenom cesta spaja u daljini u jednu liniju pa ti onda znaj koliko je siroko,gdje se spaja i tako toa. Kad se vozi po Austrije ,Njemackoj- u stvari po Evropi desava se slijedece;vozis po mraku i VIDI CUDA SUME STRIBOROVE- desna strana ima CRVENE \"macje oci\" a lijeva bijele. I po tome se odredi kamo cesta ide, sirina i tak. Eto. A da ne govorimo o drugim stvarima (ne) kompetentnih graditelja. Pametnom i ovo dosta- CRVENO-BIJELO. (plavu boju niko ne spominje)

  • Kakma 02.09.2010.

    Kakvo iznenadenje?Nakon krvolocne privatizacije i pljacke 90-tih godina.Narod je posrnijo i otupio bez osjecaja za druge.Posljedice sada vidimo.

  • ecimir 02.09.2010.

    Zato jer naše ceste imaju tri puta više manijaka i sto puta gluplje zakone i provedbe zakona koji nš ne radi da to spriječe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare