To je to što me zanima!

Hrvatske bolnice užasa: Curi voda, pada žbuka, nema lifta...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Naše bolničke ustanove propadaju i prokišnjavaju, a ponegdje je stanje već toliko opasno da bolničke uprave zatvaraju dio prostorija kako se ne bi dogodila nesreća
Vidi originalni članak

Prosječna hrvatska bolnica sagrađena je u prvoj polovici prošlog stoljeća, a posljednji put je obnovljena prije otprilike tri desetljeća.

Bolničke ustanove propadaju i prokišnjavaju , a ponegdje je stanje već toliko opasno da bolničke uprave zatvaraju dio prostorija kako se ne bi dogodila nesreća. Od početka hrvatske samostalnosti namjenski smo sagradili samo jednu jedinu bolnicu, onu u Zaboku. Država za obnovu bolnica ne daje novac godinama i krajnje je vrijeme da se to promijeni. A primjera je mnogo. Vrhunska medicina na svjetskom nivou, ali u zgradi s koje doslovce otpadaju golemi komadi fasade i gdje pacijenti koriste po jedan zajednički toalet na katu.

To je priča Klinike za ortopediju KBC-a Zagreb koja se nalazi na lokaciji Šalata, baš kao i Klinika za dermatovenerologiju. I nisu to jedini primjeri u Hrvatskoj.

>>>>Kakva su vaša iskustva s hrvatskim bolnicama? Pozivamo vas da nam pošaljete vaše fotografije iz bolnica, priče, pritužbe...na adres reporter@24sata.hr, MMS možete poslati na broj 099 224 2424 ili se javiti na telefon 01 24 24 242.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

>>> Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju 24sata od četvrtka.

Idi na 24sata

Komentari 99

  • YvonneBach 23.04.2015.

    Ne treba spominjat neurologiju u Osijeku...tamo sam išla u dnevnu bolnicu na infuzije i gledala kako fasada otpada...Kaos!

  • spacegoddess 23.04.2015.

    zalosno i odvratno .. neku humanitarku opet mpramo pokrenut

  • djkicks 23.04.2015.

    Gospodo,nije kriv sadašnji ministar.Krivi su svi od 1990 pa do danas.Ništa se ne ulaže u infrastrukturu,ali zato parade,dvorane,rukometna prvenstva,fontane,šatori to je što hrvatski političar nudi građanima.Zahvaljujuči austro-ugarskoj i bivšoj državi imamo to što imamo,danas samo lopovluk i otimačina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare