To je to što me zanima!

Hrvatske šume potrošile 400 milijuna kn državnog novca?

Protiv HŠ-a su prijave podnijeli privatni šumovlasnici zbog nenamjenski potrošenih sredstava OKFŠ-a. Zbog toga će Hrvatske šume ove godine imati puno manji prihod
Vidi originalni članak

Hrvatske šume su prošle godine zbog nenamjenskog i nekontroliranog trošenja državnog novca namijenjenog OKFŠ-u (Općekorisne funkcije šuma) imali dobit od 20 milijuna kuna, što je tek jedan posto ukupnih prihoda. Večernji list javlja kako će od OKFŠ–a u 2012. uprihoditi tek 160 do 190 milijuna kuna, što je za oko 200 milijuna kuna manje u odnosu na 411 milijuna iz 2010.

Novi čelnik Hrvatskih šuma Ivan Pavelić kaže kako ove godine očekuje manje prihode zbog smanjenja naknade. HŠ neće izbjeći ni suđenje zbog prijavi koje su protiv njih podnijeli privatni šumovlasnici zbog nenamjenski potrošenih sredstava OKFŠ-a. Radi se navodno o više od 400 milijuna kuna.

Iz Udruge poslodavaca HUP-a tvrde kako su milijuni koje po zakonu uplaćuju sve pravne osobe koje u RH obavljaju gospodarsku djelatnost prikrivena državna subvencija koja je dosad činila 19% prihoda Hrvatskih šuma. 

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Idi na 24sata

Komentari 23

  • forrest gump_1 04.03.2012.

    Ništa novo . Opet se kralo , nenamjenski trošilo . Krivca nema , a ako ga ima onda ga proglase nevinim . Novce nitko ne vraća .

  • user_111301 04.03.2012.

    protiv šuma privatne osobe podižu optužbu, a na policiji i sucima je da to opovrgnu hahahah oće to kod nas

  • user_111301 04.03.2012.

    na zastavu tribamo uvrstit nešto o lopovluku jer ga ima i u crkvi kako se čini po ovomu svemu. jadni ljudi šta moraju gledat a nemogu poduzet ništa suci i policija koji bi to trebali zauzeti su isto pogađate pljačkom državnih dobara:))))))))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare