To je to što me zanima!

Hrvatski đakon osuđen je zbog silovanja: 'Uništio si joj život'

Đakon (66) silovao je ministranticu (15) na jednom putovanju početkom svibnja prošle godine. Nakon što ju je kasnije i silovao, djevojčica je to rekla svojim roditeljima koji su sve prijavili policiji
Vidi originalni članak

Hrvatski katolički đakon iz Münchena je u četvrtak osuđen na njemačkom sudu zbog silovanja 15-godišnjakinje koja mu je bila ministrantica, pišu njemački mediji. Đakon je prethodno priznao svoje nedjelo. 

Đakon (66) silovao je ministranticu na jednom putovanju početkom svibnja prošle godine. Djevojčica je to rekla svojim roditeljima koji su sve prijavili policiji. 

HRVAT U NJEMAČKOJ Đakon priznao silovanje? Može dobiti četiri godine zatvora...

Đakon koji je služio zajednici hrvatskog govornog područja u Münchenu je odmah suspendiran i priveden. U istražnom zatvoru je bio devet mjeseci. Osuđen je na dvogodišnju uvjetnu zatvorsku kaznu s rokom kušnje od pet godina. Đakon je na sudu plakao i još jednom sve priznao. 

Sudac je presudio i da đakon mora djevojčici platiti 10 tisuća eura odštete, a mora uplatiti pet tisuća eura i nekoj organizaciji koja pomaže ženama. Idućih pet godina ne smije se baviti poučavanjem djece. 

UHIĆEN I OTPUŠTEN IZ SLUŽBE Hrvatski đakon iz Münchena je optužen za silovanje djevojčice

Đakonu je sudac poručio da je tinejdžerici, koju je poznavao godinama, uništio život jer se ona već mjesecima liječi u psihijatrijskoj ustanovu zatvorenog tipa zbog traume koju je doživjela zbog silovanja. 

Odvjetnica tinejdžerice je na sudu izjavila da je njena klijentica dugo poznavala đakona i da mu je vjerovala, a što je on iskoristio. 

Idi na 24sata

Komentari 66

  • vjaceslav 01.02.2019.

    u hrvatskoj je otkriveno 5 (pet) svećenika pedofila protiv kojih je pokrenut sudski postupak i koji su proglašeni krivim i osuđeni, osim u jednom slučaju gdje je došlo do zastare. trojica su osuđena zbog neprimjerenog diranja maloljetnika, a jedan je osuđen zbog posjedovanja dječije pornografije na svome kompjutoru.

  • pacifista 01.02.2019.

    Kazna mu je preoštra. Molit ću blažu.

  • ivancrovu 31.01.2019.

    samo saljite dijecu u crkve.ucite djecu da vjeruju u boga kuci i da se ponasaju kuci.ne treba vama crkva ni ti lopovi da vas tome poducavaju.onaj tko vjeruje zna da je bog svuda oko nas a ocigledno najmanje u crkvi

Komentiraj...
Vidi sve komentare