To je to što me zanima!

Hrvatski branitelj bombom krenuo raznijeti B. Pahora

LOV NA BOMBAŠA U VLAKU: Granični policajac otrgnuo mu je bombu iz ruke. Josip Zagajski (59) je navodno psihički bolestan, ali nije imao PTSP
Vidi originalni članak

Slovenska policija u vlaku uhvatila je Josipa Zagajskog (59) iz Hrvatske koji je sinoć s bombama krenuo raznijeti slovenskog premijera Boruta Pahora. Vlak je krenuo iz Beograda preko Zagreba i Ljubljane za Zürich. Slovenska policija potvrdila je da je policajac u redovnoj kontroli na graničnom prijelazu na Dobovi vidio uznemirenog muškarca. Nakon što je provjerio njegove podatke, policajac je shvatio da se radi o čovjeku koji ima zabranu ulaska u schengenske granice. Tada je muškarac počeo vikati da ide ubiti slovenskog premijera Boruta Pahora. Izvukao je osigurač na bombi, bacio ga na pod, a bombu je držao u ruci. Policajac se brzo snašao, bacio na njega i otrgnuo mu bombu kako ne bi eksplodirala. Josip je zatim posegnuo u drugi  džep u kojem je imao još četiri bombe. Nakon uhićenja rekao im je da u vlaku ima još bombi i da nije sam u vlaku. Zbog toga je policija još jednom pretresla vlak u Ljubljani, objasnio je v.d. glavnog direktora slovenske policije Janko Goršek. Policija je utvrdila da je bio sam. Prevezli su ga na kriminalističku obradu u Krško i zatražili dodatne provjere od hrvatske policije. Kako doznajemo, još uvijek ga ispituju, a istražnom sucu Županijskog suda dovest će ga tek u ponedjeljak. Na vlak se ukrcao u Zagrebu, a imao je kartu do Ljubljane. Rekao je kako jednu bombu nosi za slovenskog premijera Boruta Pahora, dok je ostale namijenio slovenskom Parlamentu. Slovenska policija vjeruje da bi on ostvario svoje prijetnje. Uhićenje Hrvata zbog posjedovanja bombi i prijetnji je potvrdio i Krunoslav Borovec iz Ravnateljstva policije. Kako neslužbeno doznajemo, Josip Zagajski je vukovarski veteran i časnik hrvatske vojske, a u Njemačkoj je odslužio kaznu za pokušaj ubojstva bombom, nakon čega je protjeran iz te države i dobio je zabranu ulaska u schengenske granice. Radi se o duševnom bolesniku koji se prije 10 godina liječio u bolnici Vrapče.

KOSOR: TAKVO PONAŠANJE NEĆEMO TOLERIRATI

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor najoštrije je osudila svaki oblik ekstremizma i prijetnji nasiljem. Kosor je nazvala slovenskog premijera Boruta Pahora i prenijela mu navedeno stajalište Vlade. Od policije traži da u najkraćem roku utvrdi sve okolnosti vezane uz slučaj.

PAHOR: I DALJE ĆU IĆI NA MORE
Slovenski premijer Pahor osudio je pokušaj bombaškog napada. Hrabre policajce predložit će za odlikovanje. Kazao je da se problemi među državama ne mogu riješiti nasiljem i da će njihova obitelj i dalje bez straha na hrvatsko more.

BOMBAŠU PRETRAŽILI STAN U ZAGREBU
U zagrebačkom naselju Rudeš, u novogradnji u kojoj J. Z. živi, policajci su u subotu čuvali njegov stan. Ispred zgrade su se tijekom dana skupljali znatiželjni poznanici zatečeni braniteljevim pokušajem bombaškog napada. S novinarima nisu željeli razgovarati, već su od policajaca pokušali saznati čim više informacija. Dan ranije, odmah nakon uhićenja, pretražili su stan u koji se nedavno doselio. Susjedi, koji su, kao i on, nedavno došli u zgradu, smještenu tik iznad slovenskog Mercatora, kažu kako ga nisu poznavali.

JUTARNJI LIST LAŽE
Prisljeni smo reagirati na napis na portalu Jutarnjeg lista koji tvrdi da prvi doznaje informaciju o 'atentatoru' na Boruta Pahora iako je portal 24sata tu informaciju ekskluzivno objavio punih sat vremena ranije. Jutarnji na taj način želi na nepošten način povećati čitanost i ugled na tržištu.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • rada čokolada 12.07.2009.

    Nije trebao do Ljubljane,mogao je bombe korisno upotrijebiti i u Zagrebu...

  • elizabetha 12.07.2009.

    ...drugi put biti će više sreće haha... ovo je samo početak

  • keti-carica 12.07.2009.

    Slovenci i Hrvati uvjek su se dobro razumjeli....kod granice još su u prijateljskim odnosima i ne mare za političare...politika je politika, jedni i drugi moramo znati, da je najvažniji karakter i srce kod čovjeka...ima Slovenca koji su dobri i zli i tako i Hrvata koji su dobri i zli...kao kod svakog naroda.....politika ne mari za obične ljudi, za radnike....Slovenca je jako puno na moru i dosta ljudi se preživljava na njihov račun u turizmu....to što je učinio taj branitelj je absurdno, cijeli svjet je ogorčen....ako bi se Hrvatska bolje pobrinula za branitelje i sve one koji su ćivot dali za zemlju možda do ovog ne bi došlo, ali bogati se ionako za sebe uvjek pobrinu...previše dobro su plačeni i jedni i drugi političari i nek rješe...a mi se moramo dobro razumjeti a ne biti žrtve političnog lobiranja jedne i druge strane koje se vjerovatno tajno sastajeju i veliki su prijatelji...prijateljstvo i međusobno poštivanje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare