To je to što me zanima!

Hrvatski branitelji u Vukovaru s ulica maknuli ćirilićne ploče

U policiji su rekli da će se tek kasnije oglasiti priopćenjem, jer tek prikupljaju informacije o svemu. Članovi Stožera za hrvatski Vukovar trenutno su nedostupni
Vidi originalni članak

U ponedjeljak, uoči Dana neovisnosti, Vukovar je u poslijepodnevnim satima ostao bez ploča na državnim institucijama napisanim i na ćirilici. U policiji su rekli da će se tek kasnije oglasiti priopćenjem, jer tek prikupljaju informacije o svemu. Članovi Stožera za hrvatski Vukovar trenutno su nedostupni i na sastanku su na nepoznatoj lokaciji.

Neslužbeno, oni o cijeloj situaciji nemaju pojma.

- Upravo smo se čuli s kolegama iz Vukovara, koji su nam rekli da su skinuli ploče - rekao je Mirko Ljubičić, predsjednik zagrebačke Hvidre. Dodao je kako se akcija "Stop ćirilici u Vukovaru" nastavlja.

Riječ je o zgradama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Državnog inspektorata i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koje se nalaze jedna pored druge.

Policija traga za počiniteljima, a u tijeku je kriminalistička istraga. Navodno se radi o većoj skupini ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 573

  • fijuman 09.10.2013.

    nije policija milicija,još uvijek je ustavom propisan hrvatski književni jezik i latinica za uporabu a tko tvrdi suprotno taj ne poštuje ustav niti zakone, zar ćemo prema tome naše policajce trebati zvati milicajci ili žandari onda neka i kazne ispisuju na ćirilici i na svim drugim jezicima manjina pa će svi biti jednaki pred zakonom a ne samo -oni -.

  • SlobodanMiolović 09.10.2013.

    ne dirajte mi ravnicu jer ja ću se vratiti

  • denisber 09.10.2013.

    Zoka će sad poslat diviziju milicije da nađu table i pohapse nedužne

Komentiraj...
Vidi sve komentare