To je to što me zanima!

Hrvatski grb pluta svemirom: 'Misija je propala, ali grb će ostati jer je ugraviran u metalu'

Američka letjelica Peregrine u ponedjeljak je s Floride krenula prema Mjesecu. Samo dan nakon lansiranja priopćeno je da se odustaje zbog obilnog curenja goriva
Vidi originalni članak

Što se nas tiče, misija je već uspjela. Čak i da se razbiju i ne uspiju, naš grb će ipak preživjeti i ostati jer je ugraviran u metalu, odnosno u metalnu kovanicu, priča nam Stjepan Bedić komentirajući lansiranje američke letjelice Peregrine, koja je u ponedjeljak ujutro s Floride krenula prema Mjesecu. Samo dan nakon lansiranja, iz tvrtke Astrobotic, koja je gradila letjelicu, priopćili su da je misija neuspjela zbog tehničkih poteškoća, odnosno masovnog curenja goriva. Peregrine je sa sobom ponijela i mali hrvatski grb s memorijskom karticom na kojoj su fotografije i snimke Lijepe Naše, a za to je zaslužan Bedić, dugogodišnji zaljubljenik u svemir, nekadašnji vođa tima Stellar, koji je slagao robota za Mjesec, a danas vlasnik uspješnog start upa, aviokompanije ETF Airways.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 3

  • melin51 10.01.2024.

    Kako samo gordo zvuči: Hrvatski grb pluta svemirom. Možda jednom kao svemirsko smeće napravi rupu u nekom satelitu.

  • Pig Benis oOo 10.01.2024.

    Vratite NASU na posao u integriranom izdanju, ne kao podizvodjace nekim privatnicima. Bedasti ameri. Stede na inzenjerima koji mogu raketu napravit kak spada tak da hrane firme kojima konstantno nesto ne stima. Za jednu raketu na mjesecu koju bi NASI platili miljardu ce platiti 5 x petsto miljona nekom privatniku. Totalna kretenarija.

  • mmmmmmm7777777 09.01.2024.

    Auuu sta ce srbi reci ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare