To je to što me zanima!

'Piloti nisu spašavali kolege nego ih vozili na aerodrom'

U MORH-u kažu kako je prijevoz planiran unaprijed te da se ne radi o nikakvoj „evakuaciji i spašavanju iz opkoljene vojne baze“ već o redovnom transportu
Vidi originalni članak

MORH je demantirao napise u medijima prema kojima su hrvatski vojnici helikopterom spašavali svoje kolege iz opkoljene vojne baze u Kabulu. U MORH-u kažu kako su helikopterom pripadnici hrvatskog zrakoplovnog  mentorskog tima u dva leta prevezli pripadnike mentorskog tima iz Škole vojne policije u Kabulu na aerodrom. 

- Ovakav način prijevoza planiran je unaprijed, odnosno dva dana prije samog prevoženja, te se ne radi o nikakvoj „evakuaciji i spašavanju iz opkoljene vojne baze“ već o redovnom transportu, a radi se o pripadnicima 19. hrvatskog kontingenta čiji je povratak planiran ovih dana. Istina je da se u početku razmatrala mogućnost prijevoza helikopterima vojske SAD-a iz Bagrama, ali je isto otkazano zbog unaprijed planiranih obveza američke vojske - kažu u MORH-u.

Jutarnji je list, podsjetimo objavio kako su hrvatski piloti posudili helikopter od afganistanske vojske te spasili svoje kolege iz Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, BiH i Albanije te ih prebacili iz vojne baze Julien u Kabulu u američku vojnu bazu Bagram izvan glavnog afganistanskog grada. To su, kako piše Jutarnji napravili kako bi ih prevezli na sigurnu lokaciju jer je situacija u Afganistanu, pogotovo u Kabulu, vrlo napeta nakon što je objavljen uvredljiv film o proroku Muhamedu "Nevinost muslimana". 

Idi na 24sata

Komentari 66

  • anonymous11 20.09.2012.

    Placenici...

  • stela0206 20.09.2012.

    Pa zar Hrvatska ima u Afganistanu novinarsku ekipu!!!!???? A dobro se zna da jedini koji sudjeluju u operacijama i izloženi su opasnosti su INF OMLT i MN CS timovi.

  • MUAMBA 20.09.2012.

    Nema panike ljudi stric mi je bio 6 mj tamo javio se i dolaze kući sutra ili prekosutra

Komentiraj...
Vidi sve komentare