To je to što me zanima!

Hrvatski sabor se oprostio od akademika Pavletića

Zastupnici obavijeni u crno došli su se oprostiti od akademika i državnika Vlatka Pavletića, autora Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog jezika
Vidi originalni članak

 - Opraštamo se od čovjeka koji je cijeli život proveo u mislima i riječima. Njegov je trag uspravan, a crta okomita -  tako je premijer Ivo Sanader opisao bivšeg hrvatskog predsjednika Sabora Vlatka Pavletića na komemoraciji u Hrvatskom saboru. Saborski zastupnici okupili su se u ponedjeljak u 10 sati kako bi se oprostili od akademika, državnika i književnika Vlatka Pavletića. Predsjednik Sabora Vladimir Šeks prisjetio se nekih od njegovih zasluga kojima je zadužio hrvatsku državu.
- Vlatko Pavletić bio je izniman čovjek koji je ostavio dubok trag u povijesti te snažan pečat na kulturnom i političkom planu - kazao je Šeks te posebno podsjetio na Pavletićevu aktivnu borbu za hrvatski jezik, nacionalni identitet i slobodu izričaja. Pavletić je, podsjetimo, jedan od autora Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog jezika pa se radi toga i radi svoje aktivne borbe za pluralizam nalazio na tzv. "crnim listama". Vlatko Pavletić je 2003. godine dobio priznanje Sabora za poseban doprinos razvoju demokracije i tolerancije.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare