To je to što me zanima!

Nazvali ih Avatarima: Hrvatski vojnici impresionirali Francuze

Iz MORH-a su istaknuli kako su posebnu pozornost na mimohodu izazvali Hrvati u tradicionalnoj povijesnoj odori koju su nosila šestorica pripadnika našeg ešalona
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović je u Parizu na proslavi dana pada Bastille, gdje je otputovao na poziv francuskog kolege Francoisa Hollandea. Uz predsjednika Josipovića, u svečanom mimohodu povodom francuskog nacionalnog blagdana, je i 75 hrvatskih vojnika koji su počasni gosti.

U ešalonu OS RH je 71 pripadnik Počasno-zaštitne bojne, dva pripadnika Hrvatske kopnene vojske te po jedan pripadnik Hrvatske ratne mornarice i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, piše Večernji list.

Gosti francuskog predsjednika bili su glavni tajnik UN-a Ban Ki Moon i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, a među ostalim visokim uzvanicima bili su i ministar obrane RH Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera OS RH general Drago Lovrić.

Iz MORH-a su istaknuli kako su posebnu pozornost na mimohodu izazvali Hrvati u tradicionalnoj povijesnoj odori koju su nosila šestorica pripadnika ešalona. Mnogi su se s njima stoga željeli fotografirati. 

Zbog visine hrvatskih sudionika u mimohodu, domaćini su pripadnike ešalona RH u šali nazvali Avatarima, aludirajući na likove iz filma Jamesa Camerona.

Idi na 24sata

Komentari 100

  • Toco1980 16.07.2013.

    Da nije bilo Hrvata i hrvatske vojske kroz povijest, danas bi cijela Europa govorla turski...

  • Vranjo adze 15.07.2013.

    Svaka čast, dobri su...bravo dečki!!

  • Frank Sinatra 15.07.2013.

    HAAHAHAAHAH! Zbog visine? Cila lijeva ekipa je u plavo, drek su zbog visine ih prozvali avatarima hahahahhh :D .. E ti francuzi ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare