To je to što me zanima!

Hrvatski vojnici na Kosovu bor su okitili mecima: 'Svatko kiti onime što ima, to je tradicija...'

U sklopu misije KFOR-a na Kosovu je 135 hrvatskih vojnika i šest vojnikinja, što je najbrojnija hrvatska misija nakon Afganistana
Vidi originalni članak

Hrvatski vojnici koji Božić provode na Kosovu u kampu Villaggio Italia kod Peći, božićno drvce okitili su čahurama metaka ispucanih u bazi.

Vojnici su drvce uz čahure okitili i lampicama te pokojim papirnatim ukrasom.

- To je tradicija kod vojnika, tako se to radi. Kiti s onim čime raspolažeš, što imaš. I tako vam dođe ideja - govore nam hrvatski vojnici. 

U sklopu misije KFOR-a na Kosovu je 135 hrvatskih vojnika i šest vojnikinja, što je najbrojnija hrvatska misija nakon Afganistana.

PREDSJEDNIK NA KOSOVU Milanoviću i zapjevali: 'Drugi put u životu govorim u crkvi, ne osjećam se baš najugodnije'

Kamp „Villaggio Italia“, s kojeg se pruža pogled na Prokletije i Peć, zadužen je za sigurnost zapada Kosova. Pod talijanskim je zapovjedništvom, a hrvatski su vojnici, njih stotinjak među brojnijima u kampu veličine 85 nogometnih igrališta, uz talijanski, austrijski i slovenski kontingent.

Vojnici se rotiraju svakih šest mjeseci, a najbrojniji su Slavonci, pogotovo nakon što je 25. studenog na Kosovo stigla satnija iz 1. Oklopno mehanizirane bojne 'Sokolovi'. U Kampu Villaggio Italia hrvatski su vojnici smješteni u dva stambena objekta. Sobe su za četvero vojnika, a svaki objekt ima  zajedničku dnevnu sobu.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • nokia8 25.12.2021.

    Veoma ruzno za videti! Srecan Bozic svim Pravoslavcima koji slave danas, kao i svim Srbima katolicke veroispovesti i svim ostalim katolicima.

  • 25.12.2021.

    Božić je simbol nade i novog života a meci i čahure simbol smrti i tame. Pametnom dosta….niti u Domovinskom ratu nisu se kitili borovi mecima….znala se vrijednost Božica….ali s obzirom na degradaciju svih moralnih vrijednosti u svim aspektima društva u zadnjih 30 godina ovo me ne čudi…uopće…

  • croarmy47 25.12.2021.

    Bolje da ste objesili dva-tri Kotromanoviceva bakalara, ili ih je Milanovic odneo u Slavonsku?

Komentiraj...
Vidi sve komentare