To je to što me zanima!

Hrvatski znanstvenici traže hitno oslobađanje energetske ovisnosti Europske unije o Rusiji

Znanstvenici za klimu Hrvatska pokrenuli su peticiju koju je potpisalo više od 70 ambasadora europskog klimatskog pakta kojom se zahtjeva hitno oslobađanje energetske ovisnosti Europske unije o Rusiji
Vidi originalni članak

Peticija je upućena čelnicima Europskog parlamenta, Europske komisije i Vijeća Europe te premijerima država članica Europske unije.

"Peticijom se zahtjeva hitna klimatska akcija kako bi se Europska unija u što kraćem roku oslobodila energetske ovisnosti o Rusiji i kako bi se ubrzala energetska tranzicija prema ugljičnoj neutralnosti", istaknuo je u subotu u priopćenju dr. sc. Nikola Biliškov na čiju je inicijativu peticija pokrenuta.

POTEŠKOĆE ZA NJEMAČKU Katarski ministar: Želimo diverzificirati kupce plina

Peticija je, kaže, pokrenuta kao reakcija na okrutnu agresiju Rusije na narod Ukrajine, a potpisalo ju je više od 70 ambasadora europskog klimatskog pakta iz više od 20 država.

TEŠKA SITUACIJA Rusija u 4 sata ujutro prestala isporučivati plin Fincima...

Upućena je predsjedniku i potpredsjednicima Europske komisije, Europskom parlamentu i predsjedniku Europskog parlamenta, predsjedniku Vijeća Europe i premijerima država članica Europske unije, među kojima je i premijer Hrvatske Andrej Plenković, stoji u priopćenju.

>>>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 8

  • vilim1234 22.05.2022.

    A i bolje je biti ovisan o Američkoj energiji

  • vilim1234 22.05.2022.

    Super ,neka se odreknu energije koja nije iz obnovljivih izvora i svih drugih proizvoda koji nisu 100%koristili obnovljivu energiju.

  • Ekscem 21.05.2022.

    U Jadranu ima dovoljno plina za hrvatske potrebe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare