To je to što me zanima!

Hrvatskoj 48 milijuna eura za projekt zbrinjavanja otpada

Projekt izgradnje sustava za zbrinjavanje otpada pokriva područje koje čine osam gradova i 33 općine sa 195 tisuća stanovnika, a trebao bi biti dovršen do ljeta 2022. godine
Vidi originalni članak

Europska komisija je u petak odobrila ulaganja od 48 milijuna eura iz Kohezijskog fonda za izgradnju novog sustava za zbrinjavanje otpada u Zadarskoj i Ličko-senjskoj županiji.

Novi sustav smanjit će količinu otpada koji se odlaže i povećati dio za recikliranje i za biorazgradnju.

SITUACIJA JE ALARMANTNA Do 2030. bit će 53 milijarde tona plastike u vodama Zemlje

- Smanjenje zdravstvenih rizika i neugodnih mirisa od nedovoljno zbrinutog otpada stvorit će bolje životne uvjete lokalnom stanovništvu. Osim toga, odvajanjem i recikliranjem otpada, ovaj će projekt pridonijeti smanjenju emisije stakleničkih plinova te otvoriti nova radna mjesta u sektoru zbrinjavanja otpada - izjavila je povjerenica za regionalnu politiku Elisa Ferreira.

Projekt izgradnje sustava za zbrinjavanje otpada pokriva područje koje čine osam gradova i 33 općine sa 195 tisuća stanovnika.

Projekt bi trebao biti dovršen do ljeta 2022. godine, navodi Komisija.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • franjoclio 25.09.2020.

    To se i čekalo da se može opet ukrasti koji milionček!

  • domba18 25.09.2020.

    Pripuz otvara šampanjac😀

  • OTAKU. 25.09.2020.

    Vama treba 2 godine da napravite nesto ovako.Kad je Korona udrila na kineze u prvim danima oni su cijeli kompleks promjera 300 metara kvadratnih napravili za tjedan dana.Vama treba potpalit noge pa cete se onda pokrenuti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare