To je to što me zanima!

Hrvatskom policajcu, koji je otišao u vojsku Srbije, MUP i dalje isplaćuje plaću...

Dok postupak traje, policajac ne može biti vraćen na posao, a dok je udaljen iz službe, ima pravo na naknadu plaće u iznosu od 60 posto, pojasnili su nam iz Ministarstva unutarnjih poslova
Vidi originalni članak

Hrvatski policajac (21), koji je udaljen iz službe još 7. studenog prošle godine, jer je išao u Srbiju na novačenje u vojsku, i dalje prima plaću. Na račun mu stiže 60 posto od posljednje isplaćene plaće, potvrdilo je to za 24sata Ministarstvo unutarnjih poslova.

Iz policije su ga suspendirali jer je teško naštetio interesima službe i njenom ugledu. Kako su tada naveli, on je ostvario kontakte s pripadnicima vojske radi preuzimanja poziva za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, a da o tome nije obavijestio svog neposredno nadređenog rukovoditelja.

NIJE MU PRVI PUT VIDEO Policajca snimili kako sa ženom ulazi na zadnje sjedalo patrolnog auta. Suspendiran je

Iz MUP-a su potvrdili da disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti i dalje traje, odnosno u tijeku je žalbeni postupak. Dok to traje, policajac ne može biti vraćen na posao. Za vrijeme udaljavanja iz službe ima pravo na naknadu plaće u iznosu od 60 posto, odnosno ako uzdržava obitelj 80 posto posljednje plaće koja mu je isplaćena.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Dani1987 08.03.2024.

    Welcome to Croatia...

  • kritičar_svega 07.09.2023.

    Kako uopće može biti vojni obveznik u Srbiji ako živi i radi u hrvatskoj policiji?! Ili kako može raditi u hrvatskoj policiji a živjeti u Srbiji!? Još samo fali da ga zaposlite u SOI i vojnoj obavještajnoj agenciji...

  • DadoDavor 07.09.2023.

    ako su ovima u Zambiji isplaćivali mogu i ovome...

Komentiraj...
Vidi sve komentare