To je to što me zanima!

Hrvoja Petrača su prebacili u zatvor u Puli radi kamera

Petračev odvjetnik nezadovoljan je Petračevim premještajem u pulski zatvor jer su mu ukinute mnoge povlastice. Borit će se da mu vrate prava
Vidi originalni članak

Ministarstvo pravosuđa Petračev premještaj opravdavalo je organizacijsko-sigurnosnim razlozima koje nisu naveli, a kako saznajemo, riječ je o nadzornim kamerama. Rajko Mlinarić, odvjetnik Hrvoja Petrača, nakon četiri sata provedenih u pulskom zatvoru, rekao jekako njegova stranka smatra da premještaj nije bio po zakonskim osnovama, te da će se već danas obratiti Odboru za ljudska prava, pučkom pravobranitelju i svim organizacijama koje štite ljudska prava.
Podsjetimo, u četvrtak je Petrač pod jakim mjerama sigurnosti premješten u pulski zatvor. Obzirom da više nije u takozvanom poluotvorenom tipu zatvora gdje je dopušteno naručivanje hrane iz restorana te vikend-šetnje izvan zatvora, gotovo da nema doticaja s vanjskim svijetom. Prošlog tjedna posjetila ga je supruga Alica. Samo dvije ćelije od njega svoju 15-godišnju kaznu zbog ratnih zločina počinjenih u BiH služi Fikret Abdić, zvan Babo. Obojica imaju poseban tretman što se tiče šetnji zatvorskim dvorištem. Dnevno šetaju po dva sata i to sami, a navodno iz sigurnosnih razloga. U svojim ćelijama imaju televizore.
Iako je u petak stupio na snagu novi Pravilnik o pogodnostima zatvorenika, kojim će zatvorenici s vanjskim svijetom moći komunicirati samo ako im dopusti uskočka policija, u strogo čuvanom pulskom zatvoru ni prije to nisu dopuštali. Kako saznajemo, Hrvoje Petrač uzoran je zatvorenik. Služi 6-godišnju kaznu zatvora zbog otmice umirovljenog sina generala V. Zagorca.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • brko1 03.11.2008.

    Što ćeš, zaželio se čovjek mora!

  • Grozni007 03.11.2008.

    A kaj je mislil da je na godišnjem odmoru a ne na služenju kazne !!!!!! Malo mu je bilo \"DOBRO\" u Lepoglavi, ko da nije bil u zatvoru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare