To je to što me zanima!

HSLS će izaći iz koalicije? Čehok: Pitajte nadležne

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Premijerka Kosor je kazala da nije razgovarala s čelnikom HSLS-a Darinkom Kosorom. Ivan Čehok kaže kako o tome u stranci nisu raspravljali...
Vidi originalni članak

Premijerka Kosor u srijedu je rekla da nije razgovarala s čelnikom HSLS-a Darinkom Kosorom. U javnosti se sve češće čuje da HSLS namjerava izaći iz koalicije s HDZ-om i priključiti se 'kukuriku' koaliciji koju čine SDP, HNS i IDS, a koja se užurbano priprema za izbore. Ivan Čehok (HSLS) o izlasku njegove stranke iz koalicije, kaže, ništa ne zna. O tome ne želi izreći svoj stav i ističe da u stranci o tome nisu raspravljali. Hoće li do toga doći, kaže, treba pitati nadležna tijela HSLS-a.
Šef HSLS-a Darinko Kosor u subotu bi stranci trebao predložiti izlazak iz vladajuće koalicije, piše Novi list. HSLS bi, prema najavama, iz Vlade trebao odstupiti do rujna, odnosno prije rebalansa proračuna.

'KOSOR MOŽE BITI MIRNA, NIKAD NISMO UGROŽAVALI KOALICIJU'

Nije bilo nikakve inicijative da se vladajuća koalicija raskida ili da ona ne funkcionira, kazao je prvi čovjek HSS-a Josip Friščić.
- Kroz medije pratimo kako se ponašaju drugi partneri. Imam osjećaj da je tu puno priče i da se malo otvorila trgovina, tko što nudi. Ali zasigurno da te priče i poruke ne ugrožavaju koaliciju kada govorimo o broju zastupnika za donošenje odluka u Saboru i za funkcioniranje vlade kroz sve resore - kazao je. Što je HSS-a tiče premijerka Kosor čini se može mirno spavati. Friščić ističe da HSS kao partner funkcionira sukladno potpisanom sporazumu s HDZ-om i da ni jednog trenutka, zbog svojih izvornih interesa, nije ugrožavao funkcioniranje Vlade i Sabora.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • casio 07.07.2010.

    Hoće izbjeći vješala na vrijeme.Ostane li s ovima grana mu ne gine kad narod poludi.

  • tužni šokac 07.07.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

  • user_38692 07.07.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare