To je to što me zanima!

Preplivao kanal Zadar-Ugljan, policija ga kaznila s 1000 kuna

Bjelorus koji živi u Njemačkoj je preplivao kanal, odmorio pod borom i krenuo natrag. Na putu ga je presrela policija. Dobio je prekršajni nalog i 1000 kuna kazne
Vidi originalni članak

Valerij Vladimirovič Polehšuk (50), Bjelorus koji već godinama živi u Njemačkoj, u ponedjeljak je iznenadio sebe samoga, ali i obitelj i policiju. Odlučio je ispuniti svoj san i preplivati prometni zadarski kanal.

Nakon otprilike dva sata plivanja prevalio je pet kilometara i stigao na obalu otoka Ugljana, između Preka i Lukorana.

- Oko 11 sati sam uzeo peraje, dječju dasku od stiropora i jednostavno krenuo plivati. Činilo mi se da je to mačji kašalj i da ću tamo stići učas. Isplivao sam na nekoj stjenovitoj plaži. Nije bilo nigdje nikoga oko mene. Lijepo sam se izvalio ispod nekog bora, odspavao i čekao da malo padne sunce, kako bi se plivajući vratio natrag u Diklo - ispričao nam je dobro raspoloženi Valerij.

No čitavo to vrijeme u strahu je bila njegova supruga Lina. Kako su odmicali sati, sve više ju je bilo strah da se dogodilo ono najgore.

- Nisam mislila da ću ga ikada više vidjeti živa. Strahovala sam da se utopio. Nisam mogla ni zamisliti da bi preplivao na drugu stranu - kaže supruga Lina.

Zahvaljujući pomoći vlasnice apartmana Mirne Jednaković, nazvala je policiju koja je krenula tragati za pustolovnim Valerijem.

- Na nekih dva kilometra od zadarske obale, dok sam plivao natrag, zaustavilo se pokraj mene policijsko plovilo. U prvi mah sam mislio da je riječ o još jednom brodu, čija mi posada želi pomoći. No kad smo se ipak na kraju sporazumjeli, popeo sam se u njihov brod, koji me dovezao u Diklo - priča električar iz Bavarske.

Za svoj suludi pothvat još je morao platiti i tisuću kuna kazne jer je prekršio pomorske propise. Kaže kako neće opet pokušati nešto slično.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Tiranosaurus 22.08.2012.

    Dobro je u svemu tome da nije prekoračio brzinu plivanja..još bi i za to dobio kaznu

  • hvala bogu što sam ateist 22.08.2012.

    Tu nikakvog ugrozavanja bilo koga ukljucujuci i samog sebe ni u jednom trenutku nije bilo, faca je kanal preplivao u jednom smjeru i time dokazao da i te kako dobro zna plivati tako da na povratku nije ugrozio ni sebe ni nikoga, policija se bez obzira na cijenu intervencije mora odazvati pozivu i ne izmisljati kazne koje nemaju veze ni sa pamecu ni sa zakonom i koje bi svaki student prve godine prava bez da trepne mogao pobiti, a sve po naredbi s vrha da se koristi svaka i najmanja prilika da se vjecno gladni proracun puni - to je tako nisko, tako bijedno, tako siromasno, mi se stvarno nikada necemo odseljaciti, vjecno cemo ostati evropska vukojebina sa vladom potkupljivih seljacina koje odijelo dozivljavaju kao kazalisni kostim, a za svedski stol misle da je namjestaj uvezen iz Svedske koji se najbolje osjecaju doma u selu pred kucom, pod tendom zapljuvanom od muha u aromi stajskog gnjoja, s janjecom nogom u ruci i bukarom naciklog vina na prljavoj dasci s koje zderu. Umjesto da je policija u more spustila seaskuter i da su ga odpratili do mjesta gdje je sve zapocelo pokvarili su covjeku zadovoljstvo i upropastili priliku da Hrvatsku promoviraju kao zemlju gdje je policija fleksibilna, gdje se ne naplacuju kazne po svaku cijenu i puni proracun vec gdje je policija bliska ljudima, gdje policija pomaze, upozorava, i bdije nad sigurnoscu ne kaznama vec svojim prisustvom. Sve je to moglo proci daleko bolje i Hrvatsku promovirati u puno boljem svjetlu, pozitivna promocija Hrvatske i hrvatske policije kao policije koja reagira brzo, tolerantna je i spremna u svakom trenutku pomoci u stranim medijima je daleko vrijednija od usranih tisucu kuna stvara o Hrvatskoj sliku civilizirane, uredjene i tolerantne zemlje i ni za kakve se novce ne moze kupiti.

  • theatre2606 21.08.2012.

    uvesti plaćanje spašavanje za debile koji npr krenu na pentranje Velebitom bez vodiča i bez mozga i onda ih treba tražiti helićima danima, a kad ih spase oni krenu ponovno biti budale na naš račun

Komentiraj...
Vidi sve komentare